Adana Adana'daki Organize Suç Örgütü Davası

Adana'daki Organize Suç Örgütü Davası

02.11.2018 - 15:19 | Son Güncellenme:

.

Adanadaki Organize Suç Örgütü Davası

ADANA (AA) - Adana'da, icralık araç ve gayrimenkullerin alım ve satımı konusunda ihaleye fesat karıştırma, tehdit, nitelikli yağma, hürriyetten yoksun bırakma gibi çok sayıda örgütlü suça karıştıkları iddia edilen 40 kişi hakkında 3 yıldan 192 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi.

Haberin Devamı

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ahmet E, tutuksuz sanıklardan Ahmet D, Ali B, Celal A, Eray S, Erkan Ö, Fikret B, Kenan P, Mehmet Ö, Ali B, Cengiz D, Cumali Ö, Harun B, Hasan A, Ahmet A, Vuralhan A, Adem Ö, Sezer Ö, Zeki T. ve başka suçtan tutuklu Kemal D. ile müştekiler Mustafa Y, Yalçın B. ve tarafların avukatları katıldı.

Suçlamaları kabul etmeyen Kemal D, ihaleye girmediğini, kimseyi de ihaleye girmemesi konusunda tehdit etmediğini öne sürdü.

Müştekilerden Mustafa Y, sanıklardan şikayetçi olmadığını söyledi. Tanıklar da senet imzalatılması, tehdit ve ihale olayları ile ilgili bilgilerinin olmadığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, tutuklu Ahmet E’nin ev hapsi ile tahliyesine karar verdi, duruşma tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Haberin Devamı

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 2015-2017 yıllarında icralık araç ve gayrimenkullerin alım ve satımıyla ilgili "suç örgütü" kurdukları iddiasıyla yakalanan 40 kişi hakkında "İhaleye fesat karıştırmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüt üyesi olma, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, muhafaza görevini kötüye kullanma, yaralama, gerçeğe aykırı bilirkişilik veya tercümanlık yapma, örgüte bilerek isteyerek yardım etme, gizliliğin ihlali, rüşvet almak ve vermek" suçlarından dava açılmıştı.