Adana Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de meydanlar doldu

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de meydanlar doldu

15.07.2017 - 23:55 | Son Güncellenme:

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de ellerinde Türk bayraklarıyla tek yürek olan vatandaşlar meydanları doldurdu Adana'da sıcak hava nedeniyle 10 dev fan çalıştırılan meydanda, kar ve meyve suyunun karışımıyla yapılan yöresel lezzet karsambaç dağıtıldı Hatay'da Müftü Kavillioğlu, Ermeni Vakfı Cemaati Başkanı Çapar, Ortodoks Cemaati Vakfı Başkan Vekili Delüler, kentten birlik beraberlik mesajları verdi

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniyede meydanlar doldu

ADANA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri kapsamında Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de vatandaşlar tek yürek oldu.

Haberin Devamı

Adana Valiliği öncülüğünde Adana Merkez Park'ta düzenlenen programa, kent sakinleri ellerinde Türk bayraklarıyla akın etti.

Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Yılmaz, Emniyet Müdürü Osman Ak ile katılımcılar hazırlanan platforma çıkarak katılımcıları selamladı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu, Müftü Hasan Çınar dua etti.

Vali Demirtaş, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesinin karanlığını aydınlatan şehitlere Allah’tan rahmet diledi, şehadeti göze alıp hainlere karşı mücadele veren kahraman gazilere minnet duygularını dile getirdi.

Haberin Devamı

1 yıl önce yaşanan o karanlık geceyi unutmalarına imkanı olmadığını ifade eden Demirtaş, şunları söyledi:

"İhanetin her türlüsüne aşina olan milletimiz, maalesef kendi uçağının, helikopterinin kendisine bomba yağdırabileceğine FETÖ’cü alçaklar, hainler sayesinde şahit olmuştur. O gece, milletimizi terör örgütleri ile hizaya çekmek isteyenler, bizden gözüküp içimizde besleyip büyüttükleri münafıklarla, bizi yok etmek istediler. Adana, 15 Temmuz'da da aynı ruhla darbeci hainlere gereken cevabı vermekten çekinmemiştir. Kurtuluş Savaşında vatanını, Fransız postalına ezdirmeyen Adana, 15 Temmuz'da da ihanet sarhoşu postallara canı pahasına karşı durmuştur."

Demirtaş, 15 Temmuz’da olayın yaşandığı sırada kriz masası oluşturduklarını, İncirlik'teki F-16’ları Çukurova’nın yiğit insanlarından aldıkları güçle havalandırmadıklarını aktardı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü de burada yekvücut olup bir arada olunmasının değerinin iyi anlaşılması gerektiğini dile getirdi.

Adana'da sıcak hava nedeniyle 10 dev fan çalıştırılan meydanda katılımcılara kar ve meyve suyunun karışımıyla yapılan yöresel lezzet karsambaç dağıtıldı.

- Mersin

Mersin'de de vatandaşlar, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde bir araya gelerek, mehteran ekibi öncülüğünde, Türk bayraklarıyla törenin düzenleneceği Cumhuriyet Alanı'na yürüdü.

Haberin Devamı

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı ve Mersin Barosu Başkanı Ali Er de korteje öncülük etti.

Alandaki törende, şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, kurulan dev platformlar aracılığıyla 15 Temmuz'u anlatan belgeseller gösterildi.

Vali Su, yaptığı konuşmada, Anadolu topraklarının 15 Temmuz'da, bin yıldır karşılaşmadığı bir ihanet girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Ülkenin gelişmesi, kalkınması ve dünyada etkin bir aktör olmasını istemeyen güçlerin, FETÖ terör örgütüyle saldırdığına işaret eden Su, şöyle konuştu:

"Yüce milletimiz, tarihin her döneminde olduğu gibi yine çelikleşmiş imanı ile tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara akmış, Çanakkale ruhu yeniden ayağa kalkmış ve 249 şehit ve 2 binden fazla gaziyle yüce milletimiz FETÖ terör örgütünün darbe işgal girişimini bozguna uğratarak 15 Temmuz'da muhteşem bir destan yazmıştır."

Haberin Devamı

Kocamaz ise demokrasi ve milleti hedef alan saldırıların hiçbir zaman başarılı olamayacağını bildirdi.

- Hatay

Hatay'da Cumhuriyet Alanı'nda toplanan kalabalık, mehteran ekibi öncülüğünde Türk bayraklarıyla törenin düzenleneceği 15 Temmuz Milli İrade Parkı'na yürüdü.

Saygı duruşunda bulunulan törende İstiklal Marşı okundu, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

Hatay Vali Erdal Ata, 15 Temmuz'un Türki·ye’yi bölme ve i·ç savaş çıkarma hevesindeki dış güçleri·n ülkede, millet duvarına çarptığı tari·h olduğunu anlattı.

15 Temmuz'un arkasındaki güçleri bildiklerini ifade eden Ata, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Maşa olarak kullanılan bu örgütler bir gün mutlaka maşayı tutan elleri de yakacaktır. Türkiye’yi başka ülkelerle karıştıranlara, terör örgütleriyle sıkıştırıp yön verebileceğini sananlara ve en sonunda askeri· darbeyle yönetimini dizayn etmeye, ele geçirmeye kalkışanlara gerekli cevabı 15 Temmuz’da büyük Türk milleti vermiştir. Bugün de aynı cevabı tüm şer odaklarına hatırlatmak, dünyaya aynı azim ve kararlılıkta olduğumuzu göstermek için toplandık. 15 Temmuz, Türk milletinin zor zamanlarda bir ve beraber olma refleksinin hala çok canlı olduğunun bi·r göstergesidir."

Haberin Devamı

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Ermeni Vakfı Cemaati Başkanı Cem Çapar, Ortodoks Cemaati Vakfı Başkan Vekili Jan Delüler de kentten birlik beraberlik mesajları vererek hain darbe girişiminin milletin dik duruşuyla bertaraf edildiğini kaydetti.

- Osmaniye

Osmaniye'de de vatandaşlar Devlet Bahçeli Meydanı'ndan anma programının yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Vali Ömer Faruk Coşkun, askeri ve mülki erkan da katıldığı törende, Kur'an-ı Kerim okundu. Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı alanda konser verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ndeki konuşması kentlerdeki meydanlardan dev ekranlardan da canlı yayınlandı.