Gündem Aday öğretmenlere 15 Temmuz semineri

Aday öğretmenlere 15 Temmuz semineri

10.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm illere aday öğretmenlere yönelik, “Türkiye’de Demokrasi Serüveni ve 15 Temmuz Süreci Semineri” düzenlemeleri talimatını verdi.

Aday öğretmenlere  15 Temmuz semineri

Tüm aday öğretmenlerin katılımının zorunlu tutulduğu seminerlerin, darbe girişiminden 4 ay önce onaylanan ‘Aday Öğretmen Yetiştirme Yönergesi’ne dayandırılması ise dikkati çekti. Tüm Türkiye’deki ilçe milli eğitim müdürlüklerince düzenlenen seminerlere binlerce aday öğretmen katıldı. İlçe milli eğitim müdürleri, seminerlerde 15 Temmuz’da hayatını kaybedenleri andı, darbe girişimi ve sonrasında yaşananlara vurgu yaptı. Seminerlerde, ‘15 Temmuz’un sürekli hafızalarda kalması’ için öğretmenlerden o gün yaşananları öğrencilerine aktarması istendi.
Yapılan sunumlarda ilçe milli eğitim müdürlerinin, ‘ülkesini milletini seven, tarihini tanıyan, değerleriyle barışık nesiller’ yetiştirme konusuna vurgu yapması dikkati çekti.

‘20 bin atama yapılacak’

Milli Eğitim Bakanlığı ile TAV firması arasında Katar Türk Okulu’nun devir protokolü imzalanması dolayısıyla düzenlenen tören öncesinde konuşan İsmet Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile öğretmen alımıyla ilgili toplantı yaptıklarını söyledi.
Bakan Yılmaz, “Önümüzdeki hafta duyurusunu yapacağız, 20 bin öğretmenin alımını yapacağız. Öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi. l AA