Dünya Adaylar TV’de sert kapıştı

Adaylar TV’de sert kapıştı

22.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa’da cumhurbaşkanı seçimlerine katılacak olan ve anketlerde en fazla şans verilenler arasında yer alan 5 aday, televizyonda canlı yayınlanan açık oturumda kozlarını paylaştı.

Adaylar TV’de sert kapıştı

“TF1” kanalındaki tartışmaya aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen, bağımsız aday Emmanuel Macron, merkez sağdaki Cumhuriyetçi Parti adayı François Fillon, Sosyalist Parti adayı Benoit Hamon ile radikal solun adayı Jean-Luc Melenchon katıldı. Oturumda en hararetli anlar anketlerde ilk iki sırada gösterilen Le Pen ile Macron arasında yaşandı.

Le Pen, en yakın rakibi Macron’un “burkini” olarak bilinen ve Müslüman kadınların giydiği vücudu tamamen örten plaj kıyafetine karşı çıkmadığını söylerken 39 yaşındaki Macron ise aşırı sağcı adaya “Gerçeği çarpıtarak seçmene yalan söylüyorsunuz” sözleriyle tepki gösterdi ve Le Pen’i Fransız toplumunu kutuplaştırmakla suçladı. Tartışma sürerken düzenlenen bir anket ise seçmenlerin açık oturumda Macron’u “en inandırıcı aday” olarak gördüğünü ortaya koydu. BFM kanalının anketine göre, bu konuda seçmenlerin yüzde 29’u Macron’u, yüzde 20’si de Melenchon’u ilk iki sırada gösterdi.