Adıyaman Adıyaman'da Fetö/Pdy Davası

Adıyaman'da Fetö/Pdy Davası

27.10.2017 - 16:31 | Son Güncellenme:

.

Adıyamanda Fetö/Pdy Davası

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu Komiser Fatih Nacar'ın görülen davasında, darbeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmaktan" 9 yıl hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Koruma Şube Müdürlüğünde görevliyken görevden uzaklaştırılan Komiser Fatih Nacar ve avukatları katıldı.

Duruşma dosyasına giren belgelerin okunmasının ardından mahkeme heyeti, sanığı dinledi.

Söz alan Nacar, FETÖ/PDY ile herhangi bir ilgi, alaka ve bağlantısının olmadığını, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ayrıca evinde bulunan Ekrem Dumanlı'ya ait resimli kitap ayracı 13 yaşındaki kızı Meryem'e ait olduğunu söyledi.

Mahkemeye heyeti, sanık Nacar'a "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl, darbeye teşebbüs suçundan ise müebbet hapis cezası verdi.

- Eski Koruma Şube Müdürüne 12 yıl

Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen aynı duruşmaya tutuklu sanık eski Koruma Şube Müdürü Sait Emre Topdemir ve avukatı katıldı.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, sanık Topdemir'e sözde darbeye teşebbüse ilişkin askerlere karşılık verilmemesi yönünde talimat ve telkinlerde bulunduklarını, bu eylemleriyle görevleri gereği her türlü saldırıya karşı koymaları gereken görevlilere sözde darbe teşebbüsünün başarıya ulaşması yönünde talimat verdiklerini belirtti.

Örgüt hakkında bilgi veren Topdemir, bildiği her şeyi anlattığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Topdemir'e "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 12 yıl hapis cezası verdi.

- Eski polis memuruna 9 yıl

Aynı mahkemede görülen duruşmada tutuklu yargılanan eski polis memuru Ahmet Ekici ve avukatı katıldı.

Ekici'nin savcılıktaki ifadesinde tutuklu sanık Fatih Nacar'dan aldığı talimat neticesinde, Adıyaman Adliyesi'nde bekçi olarak görev yapan tanık Mustafa D'ye "Askeriye hükümete el koydu, sıkı yönetim ilan edildi, çok şükür hırsızlardan, diktatörlerden kurtulduk" ve komiserimiz telefon açtı, herhangi bir askeri mensupların adliyeye geldiğinde sıkıntı çıkartmayın yardımcı olun.'' dediğini belirtti.

Mahkeme heyeti, sanık Ekici'ye "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl hapis cezası verdi.