Ankara Adli Yıl Açılış Töreni

Adli Yıl Açılış Töreni

05.09.2017 - 12:36 | Son Güncellenme:

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Doğru: "Yargı teşkilatımız, dün olduğu gibi bundan sonra da hukukun evrensel ilkeleri ve uluslararası mevzuat, hakka ve adalete yönelik vicdani kanaat ile hukukun üstünlüğü ilkeleriyle görevini ifa edecektir"

Adli Yıl Açılış Töreni

İZMİR (AA) - İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, Türkiye'deki yargılamalara ilişkin "Bağımsız ve tarafsız Türk yargısı her zaman olduğu gibi bundan sonra da görevinin başındadır." dedi.

Haberin Devamı

Bayraklı ilçesindeki İzmir Adalet Sarayı protokol girişinde Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ile İstiklal Marşının okunduğu törende konuşan Doğru, geçen ocak ayında İzmir Adliyesi'ne yönelik gerçekleştirilen saldırı ile Kurban Bayramı öncesi cezaevi personeline düzenlenen saldırıyı kınayarak, hiçbir saldırının yargı mensuplarını yıldırmayacağını, hak ve adalete hizmetten alıkoymayacağını belirtti.

Geride bırakılan adli yılda adalet mensuplarının haklıya hakkının teslim edilmesi için mesai mefhumu gözetmeksizin gayret gösterdiğinin altını çizen Doğru, "Yargı teşkilatımız, dün olduğu gibi bundan sonra da hukukun evrensel ilkeleri ve uluslararası mevzuat, hakka ve adalete yönelik vicdani kanaat ile hukukun üstünlüğü ilkeleriyle görevini ifa edecektir. Bağımsız ve tarafsız Türk yargısı her zaman olduğu gibi bundan sonra da görevinin başındadır. Kimse merak etmesin." diye konuştu.

Haberin Devamı

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da, denetim ve denge sisteminin en önemli sacayaklarından biri olan bağımsız yargının, demokratik sistemlerde bireylerin hak ve özgürlüklerinin çoğunluğun tahakkümüne karşı en büyük güvencesi oluğunu hatırlatarak, "İnsanlık tarihi hukukla sınırlanmamış bir yönetimin bireyler için büyük bir tehdit haline geldiğine pek çok defa tanıklık etmiştir. Hukukun bu sınırlayıcı işlevinin tek güvencesi kuvvetler ayrılığı ve bunun doğal sonucu olan yargı bağımsızlığıdır." ifadelerini kullandı.

Törene, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Korkmaz, İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Telli, başsavcıvekilleri, hakim, savcı ve idari personel katıldı.