Gündem Adliyede sahte avukat paniği

Adliyede sahte avukat paniği

16.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hukuk bürosunda dosya takip elemanı, avukat kimliğiyle Çağlayan Adliyesi’ne girmek isterken yakalandı. Yanında çalıştığı avukatın kimliğiyle adliyeye giren U.T. adlı kişi de gözaltına alındı

Adliyede sahte avukat paniği


Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sahte avukat kimliği ile giren iki terörist Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı makam odasında rehin alıp şehit etmesinin ardından yoğun güvenlik önlemleri alınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu avukatların da aranarak adliyeye girmesi yönünde talimat vermişti. Üstünü aratmak istemeyen avukatlar ile özel güvenlik görevlileri arasında çıkan tartışmaların ardından da araya sık sık çevik kuvvet polisi girerek avukatlara müdahale etmiş, sonunda avukatların üstü aranmadan sadece çipli kartlarını okutarak X-Ray cihazından geçme kararı alınarak kriz çözülmüştü.

Çipsiz avukat kimliği
Yaşanan tüm bu olayların ardından geçtiğimiz gün bir kişi adliyeye sahte avukat kimliği ile girmeye çalıştı. Adliyenin C kapısındaki avukat girişinden adliyeye girmek isteyen kadın, avukat kartının çipli olmadığını söyleyerek kartını göstererek içeri girmek istedi. Ancak kartın üzerinde farklı birinin fotoğrafı olduğunu fark eden güvenlik görevlisi, kadını durdurarak kimlik sordu. Kimlik göstermek istemeyen kadın gözaltına alınarak adliye içindeki karakola götürüldü. Karakolda ifadesi alınan ve kimliği açıklanmayan kadının hukuk bürolarında avukatlara yardım etmek için çalışan dosya takip elemanı olduğunu söyledi. Bunun üzerine İstanbul Barosu ile irtibata geçen polisler kimliğin gerçek olduğunu ve kimliğin üstünde yazan avukatın Baro’ya kayıtlı bir avukat olduğunu tespit etti. Dosya takip elemanı GBT’sine bakıldıktan sonra serbest bırakıldı. Polis avukat kimliğine el koydu.

Avukat şikâyetçi oldu
İkinci olay ise dün yaşandı. Dosya takip elemanı olduğunu söyleyen U.T ilk olarak adliyenin C kapısındaki güvenlik görevlilerine, “Kimliğimi unuttum. Girebilir miyim?” dedi. İçeri girmesine izin verilmeyen U.T bu kez B kapısına yöneldi.
U.T’nin hareketlerinden şüphelenen güvenlik görevlileri, U.T’yi takip etmeye başladı. B kapısındaki güvenliklerin ısrarına rağmen üstünü aratmadan içeri giren U.T, güvenlik görevlileri tarafından Baro odasında tekrar yakalandı. Güvenlik görevlilerine ısrarla kimliğini göstermeyen U.T, polisin gelmesiyle kimliğini göstermek zorunda kaldı ve gerçek ortaya çıktı. Ordu Barosu’na kayıtlı avukat M.A.E’nin kimliğini kullanan U.T polis tarafından gözaltına alındı. Adliye içindeki karakolda ifadesi alınan U.T, dosya takip elemanı olduğunu ve sıra beklememek için avukat kimliği kullandığını söyledi. Avukat M.A.E’nin şikayetçi olmasının ardından U.T İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Ordu Barosu’na kayıtlı avukat M.A.E kimliğini İstanbul’da olduğu dönem kaybettiğini, yenisini çıkarttığını söyledi.