Advertorial Bir Mil Akademi klasiği: Başarıya giden hiçbir yol tesadüf değildir
Sponsorlu

Bir Mil Akademi klasiği: Başarıya giden hiçbir yol tesadüf değildir

28.11.2022 - 17:32 | Son Güncellenme:

Mil Akademi Eğitim Kurumları olarak, 11'inci ve 12'nci sınıf öğrencilerin YKS hazırlık sürecinde hem okul hem de ek sınav çalışmalarının temposunu yakalamakta zorlanacaklarını deneyimlerimizle biliyoruz. Ama yıllardır deneyimlenen bir gerçek var ki, o da istemek ve başarmanın arasındaki farkın ‘’disiplin ‘’ olduğu gerçeği… Yıllardır tüm öğrenciler bu süreçten geçiyor, istedikten sonra her şeye yetecek zaman yaratabilir insan. Bu sadece öğrenciler için değil her yaştaki birey için geçerli olan bir durum değil midir zaten?

Bir Mil Akademi klasiği: Başarıya giden hiçbir yol tesadüf değildir

Şöyle bir çevrenize bakarsanız ya da en basiti sosyal medya video kuruluşlarında ararsanız… Hayatta başarılı olmuş, takdir görmüş kişilerin tamamının mücadele insanı olduklarını görürsünüz. Sizinkinden daha büyük sorunlarla karşılaşmış ama inançla sorunun üstüne gidip çözüme ulaştırmış insanlar olduğunu unutmayın. Zorlukla mücadele etmeden başarıya ulaşmış bir kişi bile bulamazsınız. O nedenle sorunların ve zorlukların kıymetini bilin. Yoksa mücadele edemezsiniz. Eğer buna varım diyorsanız, işte önerilerimiz.

Haberin Devamı

ŞANSA İNANIN AMA İŞİNİZİ ŞANSA BIRAKMAYIN!

Evet, başarıda şansın payı vardır. Ancak şu bir gerçek ki, hiçbir başarının temelinde şans yatmaz. Başarıyı tesadüflerle arayanlar büyük bir yanılgı içine düşmüşler demektir. Başarı mücadeleyi, mücadele de özveriyi gerektirir.

AMAÇ BELİRLEYİN!

Mil Akademi olarak bu işi, yola çıkarken navigasyonu açmak örneği ile açıklayalım. Ben bu yola neden çıktım, ne istiyorum? Nereye gidiyorum? Beni hedefe en hızlı ve en kolay hangi yol götürür.

Siz sadece "kendiniz" olarak bir hedef belirleyin. Kişilerin hedeflerinden, amaçlarından kopya çekmeyin. Çünkü siz onlarla muhtemelen aynı şartlara sahip değilsinizdir. Bu durumda mutluluğa ulaşmanız için seçtiğiniz hedef mutsuzluk kaynağı olabilir. Kaş yapayım derken göz çıkartmayın. Bu bağlamda denilebilir ki, hedef belirlenirken en büyük zaman dilimi bu kısma ayrılmalı ,aceleci olunmamalı , şartlar göz önüne alınarak akıllı ve mantıklı bir hedef seçilmelidir.

Haberin Devamı

Sakin bir kafayla düşündüğünüzde neyi yapıp neyi yapamayacağınızı en iyi kendiniz bilirsiniz. Ama mutlaka abartılmamış ve ayakları yere basan bir hedef seçin. Bu konuda çevrenizden destek isteyebilirsiniz.

Bir Mil Akademi klasiği: Başarıya giden hiçbir yol tesadüf değildir

SOSYAL HAYAT NE OLACAK, ARKADAŞLARLA BİR KAHVE DE Mİ İÇMEYELİM ŞİMDİ?

Mil Akademi öğrencileri bilirler ki, bu süreçteki tek yapmamız gereken TYT-AYT denemelerindeki başarıları değildir. Çevremizle olan sağlıklı sosyal ilişkilerin de başarıya, sağlam psikolojiye etkisi çok büyüktür. Sistemli olurken, haftalık takvime o kahveyi de ekleyin. Ama gününü netleştirin.

Koyduğunuz saat sınırına sadık kalın. 2 saat ise kendinize ayırdığınız süre, 2 saat bitiminde işinizin başına dönmek, bu konuda disiplinli olmak size nasıl haz veriyor. Denemenizi öneririz.

Zaman insanoğlunun elindeki en önemli ve değerli hazinedir. Bu değerli varlığı çok iyi kullanmamız gerekir. Üstelik telafisi de mümkün değildir. Boş geçen her bir zaman dilimi bilin ki geri getirilemeyecek büyük bir kayıp demektir. Zamanı verimli kullanabilmek, düzenli ve programlı bir yaşantıyla mümkündür.

Haberin Devamı

KENDİNİZE IZDIRAP ETMEDEN, TADINI ÇIKARARAK

Gençler. Mil Akademi olarak bizim her sene hedefimiz öğrencilerimizi, iyi bir üniversiteye yerleştirip hayallerini gerçekleştirmek. Gerisi teferruat. Bunu siz de tadını çıkararak yapın. En doğru an, şuandır.

Boş değil, dolu dolu geçen size huzur veren zamanlara imza atın. Bunu yapın ki geçen zamana hayıflanmayasınız. Bu o kadar da uzak değil, sizin elinizde. Yapacağınız tek şey, amacınızı belirlemek ve belli bir program çerçevesinde buna ulaşmaktır.

Bir Mil Akademi klasiği: Başarıya giden hiçbir yol tesadüf değildir

KARARSIZLIK MI ASLA!

Kararsızlık mücadeleden kaçmakla eşdeğerdir. Hedefiniz yoksa ortada bir belirsizlik vardır ve zaten bu durumda da herhangi bir şey için karar veremezsiniz. Dalgalar bir o yana, bir bu yana savurur durur.

HAFTADA BİR KEZ, 15DK

Bazen kendinizle sessiz bir ortamda kalın, kendinizi dinleyin.Güzel bir müzik açıp loş bir ışıkta uzanın. Düşünün, evet düşünün. Nasıl gidiyor? Deyin kendinize, kendinizi karşınıza alıp. Eleştirin, yanlışlarınızı. Tebrik edin başarılarınızı. Ve olumsuz durum için bir uyarın kendinizi, tebrik ettiğiniz bir durum için de öpün kendi yanaklarınızdan.

Haberin Devamı

İlandır