Adıyaman Adyü Destekleme Vakfı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısını Yaptı

Adyü Destekleme Vakfı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısını Yaptı

07.12.2017 - 10:33 | Son Güncellenme:

.

Adyü Destekleme Vakfı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısını Yaptı

Adıyaman Üniversitesini Destekleme Vakfı 2. olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.
Adıyaman Üniversitesi Turizm Uygulama Otelinde gerçekleştirilen genel kurul toplantısında Üniversite Rektörü aynı zamanda ADYÜ Destekleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü Başkanlığında vakıf üyeleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Sekreteri M. Ali Pektaş Kuran’ı Kerim okudu. Vakıf Sekreteri Recep Kösem tarafından yönetim kurulu faaliyet raporu, Vakıf Üyesi ve aynı zamanda Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Kaygusuzoğlu tarafından da denetleme kurulu faaliyet raporu ibra edildi.
İleriki dönemde yapılacak olan çalışmalar ve projeler hakkın fikir alışverişinde bulunulan genel kurulda Geçici Divan Başkanlığını Vakıf Üyesi ve aynı zamanda Üniversitenin Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Akkaya, iş adamı Fehmi Yılmaz ve eğitimci Yakup Akıncıoğlu yaptı.
Genel kurulda konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Gönüllü, vakıf kültürü ve vakıf senedi ile ilgili bilgiler verirken, vakıf adamı olmanın özellik ve güzelliklerinden bahsetti.
Prof. Dr. Gönüllü, “Bu bağlamda tüm Adıyamanlıları vakfımıza bekliyoruz. Bu bir gönül işidir, hayır işidir. Biz vakıf olarak daha da gelişmeliyiz. Vakıf insanı olmak isteyen herkese kapımız açık. Bu şekilde daha coşkun, daha verimli bir vakıf olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz inşallah. Baktığımız zaman Adıyaman’da bir vakıf kültürünün yok denecek kadar az olduğunu görüyoruz. Bizler vakıf kültürünü yaymalı ve gelişimine katkıda bulunmak zorundayız. Üniversiteler toplumun gelişmesinde topluma faydalı, bir şeyler katacak konularda örnek ve kaynak olmalıdır. Bu bir bayrak yarışıdır. Bizdeki bayrağı bizden sonraki arkadaşlarımıza sağlam teslim etmeliyiz. İnşallah bir vakıf insanı olma gururunu ve mutluluğunu yaşamak isteyen temiz yürekli güzel insanlarla gelişen bir vakıf olma yolunda emin adımlar atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
ADYÜ Destekleme Vakfında bir mütevelli heyeti oluşturulması ve onur kurulu oluşturulmasına karar verilen toplantıda, vakıf kasasına 2016’dan devreden 177 bin TL ve 2017’de elde edilen 184 bin TL olmak üzere toplamda elde edilen 361 bin TL’nin vakfa sürekli gelir getirebilecek bir gayrimenkul satın alınması konusunda da fikir birliğine varıldı.

Yazarlar