Kırşehir Aeü'de İki Bölüme Daha Yeni Öğrenci Alınacak

Aeü'de İki Bölüme Daha Yeni Öğrenci Alınacak

31.05.2017 - 13:23 | Son Güncellenme:

.

Aeüde İki Bölüme Daha Yeni Öğrenci Alınacak

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Vatan Karakaya, iki bölüme 100 öğrenci alımı ile ilgili talebin Yükseköğretim Kururulu (YÖK) tarafından onaylandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Karakaya, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce farklı bölümlere öğrenci alımının kararlaştırıldığını hatırlatarak, Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe ile Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerine öğrenci alımının onaylanmasının sevinç ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.

AEÜ 2017-2018 eğitim öğretim döneminde Felsefe Bölümüne 60 öğrenci, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümüne ise 40 öğrenci alınmasının karara bağlandığını aktaran Karakaya, şunları kaydetti:

"Üniversitemize 2017-2018 döneminde onaylanan yeni öğrenci alımları ile sayımızı artıracağız. Her Ahi Evranlı öğrencinin donanımlı bir mezun olması için çalışacağız. Üniversite ve şehrin özlediği, hayallerinin gerçekleştiği bir dönemde emek harcamış olmaktan mutluyum. Gençler, geleceğimizin teminatı. Üniversiteler de gençlerin hayata katılmaları ve faydalı bireyler olmaları için önemli kurumlardır. Gençlerle önemli köprüler kurmalıyız. Geleceğimizi hazırlayan gençler için faydalı sonuçlar alacağımız işler yapmaya devam edeceğiz."