Dünya Afganistan'da Şii türbesine saldırı: En az 14 ölü

Afganistan'da Şii türbesine saldırı: En az 14 ölü

12.10.2016 - 08:18 | Son Güncellenme:

Başkent Kabil'in en büyük türbelerinden birini kana bulayan saldırıda, görgü tanıkları önce bir patlama duyduklarını ardından da silahların ateşlendiğini aktarıyor. AP, asker üniforması giymiş saldırganların türbedekileri rehin aldığını duyurdu.

Afganistanda Şii türbesine saldırı: En az 14 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Karte-i Sakhi türbesinde gerçekleşen saldırı, Aşura günü öncesi toplanan kalabalığı hedef aldı. Patlayan silahlar ez az 14 kişinin ölümüne yol açtı, 36 yaralı hastanelere taşındı. Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe duyuyor.

Haberin Devamı

Görgü tanıkları önce bir patlama olduğunu, ardından silah sesleri duyduklarını belirtti.

Kabil'in en büyük Şii türbelerinden birine düzenlenen saldırı yerel saatle akşam 8 civarında başladı.

Associated Press haber ajansı, Afgan yetkililere dayandırarak, asker üniforması giymiş üç saldırganın çevreye ateş açarak türbedekileri rehin aldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü ise saldırının sona erdiğini, ölenlerden birinin polis olduğunu açıkladı. Sözcü Siddik Siddiki, saatler süren çatışmanın ardından silahlı saldırganın etkisiz hale getirildiğini aktardı.

Taliban saldırıyla bağlantısı olmadığını açıkladı.

Temmuz ayında da yine Kabil'de Şii Hazaraların düzenlediği protesto gösterisine düzenlenen intihar saldırısında en az 80 kişi ölmüş, yaklaşık 200 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Haberin Devamı

Afganistan'da Şii'ler nüfusun yaklaşık yüzde 15'ini oluşturuyor.