Gündem Afrika’nın küçük incisi Togo

Afrika’nın küçük incisi Togo

01.05.2018 - 17:41 | Son Güncellenme:

Afrika’nın batı bölümünde yer alan Togo kıtanın en küçük ülkelerinden birisidir. Toplam 56.785 km2 yüzölçümü ile Afrika kıtasının ufak ülkeleri arasında yer alan Togo güneyinde Gine Körfezi’nde Atlas Okyanusu ile buluşur. Togo Afrika’da kültürel geçmişi ve konumu sebebiyle ziyaret edilecek ülkeler arasında yer almaktadır.

Afrika’nın küçük incisi Togo

Geçmişten bu yana Afrika’nın önemli merkezleri arasında yer alan Togo’nun adı yerel dilde “Su” ve “Liman” anlamına gelmektedir. Yaklaşık 7.5 milyon nüfusu olan Togo’nun Afrika kıtasına özgü coğrafyası ve yemek kültürü her yıl çok sayıda turisti kendisine çekmektedir.

Haberin Devamı

Togo’nun konumu

Afrika kıtasının batısında yer alan Togo Benin Körfezi’nin kıyısında yer alır. Batısında Gana, kuzeyinde Burkina Faso, Doğusunda Benin, güneyinde ise Atlas Okyanusu vardır. Afrika için önemli bir konumda bulunan Togo, Türkiye’den vize isteyen ülkeler arsında yer almaktadır. Togo vizesi almak isteyen bordo pasaportlu Türk vatandaşlar kolay bir şekilde vize alabilmektedir.

Togo’ya ne zaman gidilir?

Togo Afrika kıtasında yer almasına rağmen genel olarak tropikal iklimin hâkim olduğu bir ülkedir. Kıyı kesimlerinde ortalama sıcaklıklar 27 derece seviyelerindedir. Buna rağmen yüksek nem ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle yaz aylarında ülkeye seyahat pek tercih edilmemektedir. Togo’yu ziyaret etmek için en uygun dönem ise Aralık ile Mart ayları arasındaki dönemdir. Ülkede ilkbahar ve sonbahar aylarında görülen aşırı yağışlar nedeniyle en uygun dönem kış aylarıdır.

Haberin Devamı

Togo’ya ulaşım

Afrika kıtasında bulunan Togo’ya ulaşım için Türkiye’den düzenli uçak seferleri yer almaktadır. Togo’nun başkenti Lome şehrine yapılan uçuşlar yılın her dönemi aralıksız sürmektedir. Resmi dilin Fransızca olduğu ülkeyi ziyaret etmek isteyenlerin yıl boyunca direkt uçuşlar ile kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilmektedir.

Togo’da gezilecek yerler ve Togo kültürü

Afrika kıtasının kültürel ve coğrafi özelliklerini yansıtan ülkelerden birisi olan Togo’nun gezilecek yerleri arasında ülkenin kültürel ve ekonomik başkenti olan Lome şehri ilk sırada yer almaktadır. Öte yandan Togo’ya özgü yerel yemekler turistlerin en çok ilgisini çekenler arasında yer almaktadır. Batı Afrika’da yaygın bir şekilde tüketilen Fufu ve Akume yemekleri Togo’da da popülerdir. Ülkenin hemen hemen her tarafında bu özel yiyecekleri deneyebileceğiniz restoran ve sokak satıcıları bulunmaktadır.

Yazarlar