Gündem Afrika’yı bisikletle turlayacak

Afrika’yı bisikletle turlayacak

14.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi dolaşan gezgin Hasan Söylemez bu kez, tüm Afrika kıtasını bisikletiyle gezmeye hazırlanıyor. Sönmez belgeselini de çekeceği gezinin startını Fas’tan verecek...

Afrika’yı bisikletle turlayacak

‘Parasız yaşanmz’ tabusunu yıkmak için 2010 yılında yanına hiç nakit para almadan yola çıkan Hasan Söylemez, bisikletiyle Anadolu’da 10 bin km pedal çevirmişti. Anadolu insanından istediği yiyecek ve yatacak yer karşılığında tarlalardan domates toplayan, pazarlarda çığırtkanlık, lokantalarda garsonluk, otellerde bulaşıkçılık yapan Hasan Söylemez birbirinden ilginç anılar toplamıştı. Maceracı Söylemez bu kez Afrika kıtasının tamamını bisikletiyle dolaşan ilk gezgin olmak için yola çıkmaya hazırlanıyor. “Hayallere Yolculuk’ adlı projesi için bir hayalden yola çıkarak Afrika kıtasına gitmeyi isteyen Söylemez, dünyanın en yoksul kıtasının açlık, sefalet, iç savaş ve hastalıklarla mücadele eden 54 ülkesini gezecek.

Yolculuğu belgeleyecek

Birbirinden tehlikeli ve ilginç 54 ülkeyi bisikletiyle gezerken profesyonel kameralarla video çekmeyi amaçlayan Söylemez, binlerce kişinin yaşamına da ortak olacak. Önümüzdeki günlerde Fas’tan başlayacağı yolculuğunda kıtanın 6 ada ülkesi dahil tüm ülkelerinde pedal çevirerek bir rekora imza atacağını söyleyen gezgin, yaklaşık 60 bin kilometre yol yapacağını vurguladı. 33 yaşındaki Söylemez, “Belgesel İngilizce ve Türkçe olarak sosyal medya aracılığıyla dünyayla paylaşılacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Herkese en büyük hayalini soracağım’

Afrika kıtasının Atlas Okyanusu kıyısındaki Fas’tan başlayacak yolculuğu özel kılan 6 ada ülkesine de bisikletle gidilmesi. Yeşil Burun(Cabo Verde), São Tomé ve Príncipe, Komorlar, Madagaskar, Seyşeller ve Maritius ada ülkelerinin yanı sıra, Kenya, Somali, Angola, Sudan, Uganda, Zambiya, Botswana, Nijerya gibi tehlikelerle dolu ülkelerine de gitmesi gereken Hasan Söylemez, “Aslında yapacağım belgesel ve bir sosyal sorumluluk projesi. Herkese en büyük hayalini soracağım. Belki 3 yıl sonra Afrika’nın hayali nedir? Sorusuna cevap bulacağız” diye konuştu.