Gündem Afrin’de kontrol tümüyle sağlandı

Afrin’de kontrol tümüyle sağlandı

25.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekatı’nda dün 64. gün geride kalırken, Genelkurmay Başkanlığı, Afrin’de kontrolün tümüyle sağlandığını açıkladı. Bölge halkının güvenle evlerine dönüşlerini sağlamak için ise TSK unsurları, el yapımı patlayıcı ve mayın arama tarama çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Afrin’in Kezyan yerleşim yerinde dört mayın ve el yapımı patlayıcı tuzağı tespit edilerek etkisiz hale getirildi.

Afrin’de kontrol tümüyle sağlandı

Şeyh Hadid bölgesinde de tespit edilen tünel girişlerinde 10 elektrikli fünye imha edildi. Güvenlik güçleri, terör örgütü PYD/YPG’nin binalara tuzakladığı el yapımı patlayıcıları (EYP) tespit edip etkisiz hale getirerek can güvenliğini sağlıyor. Binalardan çıkartılan çok sayıda EYP görüntülenirken, bunlardan bazılarının oyuncakların içerisine konulduğu öğrenildi. Afrin’de Türk askerleri tank ve zırhlı personel araçları ile devriye yaparak da bölgedeki güvenlik önlemlerini en üst seviyede tutuyor.

Haberin Devamı

Geçiş parası alıyorlarmış

Bölge halkı Türk askerine sevgi gösterilerinde bulunurken, PYD/YPG yüzünden Afrin’i terk etmek zorunda kalan sivillerin kente dönüşleri de sürüyor. Huzura kavuşan Afrinliler acı dolu günleri unutmaya çalışıyor. Terör örgütü YPG/PKK’nın işgali altında oldukları dönemde Azez’den İdlib’e giderken Afrin’den geçen ve bu nedenle teröristlere yüklü miktarda para ödemek zorunda kalan sürücüler, ücretsiz ve huzurlu yolculuğun tadını çıkarıyor.

Afrin’de kontrol tümüyle sağlandı
Sıcak yemek dağıtıldı

Zeytin Dalı Harekatı’yla PYD/YPG’den temizlenen Afrin’de Türk Kızılayı, ilçe merkezinde 5 bin kişilik sıcak yemek dağıttı. Bölge halkının ihtiyaçlarının tespit edilip ulaştırıldığını dile getiren Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, “Kızılay’ın, diğer sivil toplum kuruluşlarının, AFAD koordinasyonunda bölgeye seferberlik başlattığını söyleyebilirim. Kızılay olarak mobil mutfak ve mobil ekmek fırınını hizmete açtık. 5 bin öğünlük yemek dağıtılıyor.”