Gündem Afrin’den üç şehit acısı

Afrin’den üç şehit acısı

23.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin’de dün arama tarama çalışması sırasında teröristlerce önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu üç asker şehit oldu, ü&cc

Afrin’den üç şehit acısı

Afrin’de dün arama tarama çalışması sırasında teröristlerce önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu üç asker şehit oldu, üç asker de yaralandı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 22 Mart 2018 tarihinde icra edilen arama-tarama faaliyetleri esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda; 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Piyade Sözleşmeli Er Hasan Kadir Demiral’ın (23) acı haberi Antakya’daki ailesine ulaştı.

Şehit olan Sözleşmeli Er Muhittin Talha Çalışkan’ın (22) da Antalya’da yaşayan ailesi acı haberle yıkıldı.

Haberin Devamı

3 gün önce döndü

Piyade Sözleşmeli Er Gökhan Güllü’nün (25) ise şehit olduğu haberi Tokat’ın Turhal ilçesinde yaşayan ailesini yasa boğdu. Bekar olan şehit Güllü’nün ailenin iki çocuğundan küçüğü olduğu, izinli olarak geldiği memleketinden üç gün önce tekrar Afrin’e gittiği öğrenildi.

Bitlis’ten acı haber

Bitlis’te devam eden operasyonlar sırasında teröristlerin tuzakladığı EYP, askerlerin geçişi sırasında infilak etti. Patlamada bir asker şehit oldu, bir asker de yaralandı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Çakar’ın (36) memleketi Konya’ya acı haber ulaştı. 15 yıllık uzman çavuş olan Çakar’ın eşi Halise Çakar ile kızları Emine Nehir Çakar (6) ve Birsen Beren Çakar’ın (5), Bitlis Tatvan’da oturduğu öğrenildi. DHA