Gündem Afrin’e 1.5 km kaldı

Afrin’e 1.5 km kaldı

13.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), dün Afrin’de 12 köyü daha PYD/PKK’lı teröristlerden kurtardı.

Afrin’e 1.5 km kaldı

TSK birlikleri ve ÖSO unsurlarının Afrin’i kuşatmaya almasına 1.5 kilometre kalırken kent merkezindeki sivillerin bir kısmı da Afrin’den ayrılmaya başladı.

12 köy daha kurtarıldı

TSK ve ÖSO dün Afirin’in güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Celeme, Zındıkan, Kile ve Gümüşburç köyleri, kuzeyinde Bülbül beldesine bağlı Hapol, Berlane Kuy köyleri, kuzeybatıda Şeran beldesine bağlı Küçük Karkin köyü ve ilçe merkezine bağlı Kibar köyünü terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ’tan temizledi.

Afrin’in ilçe merkezine bağlı Başilhaya, güneybatıda Cinderes beldesine bağlı İskan köyü, kuzeyde Bülbül beldesine bağlı Kızılbaş ve Kutanlı köyleri de YPG/PKK-DEAŞ’tan arındırıldı. Böylece gün içinde ele geçirilen köy sayısı 12’ye ulaştı. Harekâtın başından bu yana 175’i köy, 37’si kritik nokta olmak üzere toplam 212 bölge kontrol altına alındı . Harita alan ölçümlerine göre, harekâtta kurtarılan alanın büyüklüğü bin 102 kilometrekareyi aştı.

TSK ve ÖSO, Afrin ilçe merkezinin doğu-güney hattında, doğudan güneydoğuya doğru 1.5 kilometre daha ilerlediğinde merkezi tam kuşatmaya almış olacak. İlçe merkezinin güneyinden çevrelenmesine ise 3.5 kilometre kaldı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün sabah yapılan açıklamaya göre, harekâtın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 381 oldu.

Türk askeri 24 SAAT gözlüyor

Afrin’deki teröristlerin hareketliliği İHA ve SİHA’larla adım adım izleniyor. Mehmetçikler, Afrin’in doğusundaki hakim bir noktadaki yüksek bir binanın çatısından 24 saat boyunca Afrin’i yakından izliyor.

Yazarlar