Gündem Afrin için savunma hattı oluşturulacak

Afrin için savunma hattı oluşturulacak

21.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü İstahbarat Daire Başkanlığı, 81 ile gönderdiği uyarı yazısında; PKK terör örgütünün sözde KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı (KCK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) tarafından teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliğinin tehlikede olduğu iddiasıyla örgütün 40. kuruluş yıldönümü 27 Kasım 2017’den itibaren, 21 Mart 2018’e kadar kitlesel eylem çağrısında bulunduğunu kaydetti.

Afrin için savunma hattı oluşturulacak

Gençlik yapılanmasının devreye sokularak eylemlerin topluma yayılmasının hedeflendiği belirtilen yazıda, terör örgütü PKK/KCK’nın Suriye’deki kolu olan PYD/YPG’ye destek verilmesi içinde Türkiye’nin olası Afrin operasyonuna yönelik de talimatlar verildiği kaydedildi. Yazıda, “Yurt içi ve yurtdışında olası Afrin operasyonuna yönelik eylemlerin sürdürülerek, savunma hattı oluşturulması gerektiği, kitlesel etkileyici ve çarpıcı bir eylem ve örgütsel faaliyet sürecine geçildiği, sürekli ve kesintisiz bir eylem çizgisi ve örgütlenme seferberliği başlatıldığı çağrısı yapılması” istendiği vurgulandı.

Amaç yeniden

Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla, OHAL süreci ve etkin mücadele stratejisinin neticesinde kırsal ve şehir yapılanmasının beli kırılan örgütün, yeniden toparlanabilmek ve zemin bulmak amacıyla bu çağrıyı yaptığını bildiren emniyet, kitle desteğini kaybeden terör örgütünün “Örgütlenme faaliyetlerinde yetersiz kaldığı bu dönemde, gençlik faaliyetlerine yeniden aktive etme ve bu sayede müzahir kesimi kitlesel eylemlere sevk etme gayretinde olduğu” değerlendirmesi yaptı. 81 il yetkilisine, “Belirtilen hususların bilmesi gerekenler prensibinden hareketle çalışmalarınızda değerlendirilmesi” şeklinde talimat verildi.