Konya Afyonkarahisar'da Fetö/Pdy Operasyonu

Afyonkarahisar'da Fetö/Pdy Operasyonu

31.10.2017 - 23:06 | Son Güncellenme:

Tespit edilen delillerle FETO¨/PDY u¨yelerinin kentte yeni yapılanma ic¸erisine girdikleri belirlendi Gözaltına alınan 32 kişiden 27'si tutuklandı

Afyonkarahisarda Fetö/Pdy Operasyonu

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da yürütülen operasyon kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETO¨/PDY) üyelerinin yeni yapılanma içerisine girdikleri tespit edildi. Operasyonda gözaltına alınan 32 kişiden 27'si tutuklandı.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, FETÖ'nün örgu¨tsel faaliyetlere devam ettiği, yeni yapılanma içine girdiği, o¨rgu¨t ic¸erisinde kopmaların engellenmesi ve haklarında yakalama kararı bulunan firari o¨rgu¨t u¨yelerinin saklanması amacıyla kentte yeni evler ac¸ıldığı belirtildi.

Gelen ihbarlar ve yapılan araştırma çalışmaları sonucunda Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆı tarafından ilgili s¸u¨pheliler hakkında "silahlı tero¨r o¨rgu¨tu¨ u¨yesi olmak" suc¸undan sorus¸turma bas¸latıldığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sorus¸turma kapsamında tespit edilen 24 farklı adreste s¸u¨pheliler hakkında silahlı tero¨r o¨rgu¨tü u¨yeligˆi suc¸u kapsamında Afyonkarahisar Sulh Ceza Hakimligˆinden alınan arama ve el koyma kararı dogˆrultusunda, Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆının verdigˆi talimat ile Afyonkarahisar I·l Emniyet Mu¨du¨rlu¨gˆu¨ ekipleri tarafından gerc¸ekles¸tirilen es¸ zamanlı operasyonda, Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆı ve 12 farklı Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆı tarafından haklarında yakalama kararı bulunan ve ic¸lerinde yargı mensubu, askeri personel, egˆitim mensubu ve Polis Akademisi 2012 yılı sorularının c¸alınması olayına karıs¸tıgˆı iddia edilen s¸u¨phelinin de oldugˆu s¸u¨pheli ile bu s¸u¨pheliler ile birlikte hareket ettigˆi degˆerlendirilen s¸u¨pheli yakalanmıs¸ olup, ayrıca yapılan aramalarda 64 bin 995 lira 13 bin 545 Amerikan Doları, 235 avro, 10 sahte du¨zenlenmis¸ nu¨fus cu¨zdanı, 1 sahte du¨zenlenmis¸ su¨ru¨cu¨ belgesi, dijital doku¨manlar ile suc¸ delili olabilecek s¸ifreli haberles¸mede kullandıkları degˆerlendirilen ve ic¸erisinde ilk tespitlere go¨re s¸ifreli program olabilecegˆi anlas¸ılan programların yu¨klu¨ oldugˆu cep telefonları ele gec¸irilmis¸tir.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆı tarafından suc¸ delili olarak ele gec¸irilen es¸yalara el koyma talimatı ve s¸u¨pheliler ile ilgili go¨zaltı talimatı verilmis¸tir. Ele gec¸irilen es¸yalara el konulmus¸tur."

Açıklamada 32 kişinin gözaltına alındığı, mahkemeye çıkarılan zanlılardan 5'inin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 27'sinin ise tutuklandığı bildirildi. Ayrıca sahte nüfus cüzdanı le sahte sürücü belgesi ele geçirilen şüpheliler hakkında, "resmi belgede sahtecilik" suçundan ayrı bir soruşturma başlatıldığı kaydedildi.