Ege ‘Ağaç dokusu bozulmasın’

‘Ağaç dokusu bozulmasın’

11.12.2017 - 05:21 | Son Güncellenme:

İzmir 4. İdare Mahkemesi, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın inşaat şirketinin TOKİ’den satın aldığı ve iş merkezi yapmaya hazırlandığı, Bornova Doğanlar Mahallesi’ndeki 135 bin 750 metrekarelik, Hacılarkırı olarak bilinen eski askeri alanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar planının yürütmesini durdurdu.

‘Ağaç dokusu bozulmasın’

Bakanlık tarafından İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz edilen karar nedeniyle iş merkezi inşaatı için ruhsat verilemeyecek. Bölgenin yakınından geçen İzmir-İstanbul Otoyolu nedeniyle yerleri kamulaştırılan ve yakın çevrede oturan çevre sakinlerinin oluşturduğu Bornova Doğanlar Sivil İnisiyatifi, askeri alandan çıkarılan arazide basın açıklaması yaptı.

Doğanlar Sivil İnsiiyatifi adına Avukat Mustafa Kemal Turan, “Bölge halkı olarak plan kararları, otoyol kavşağı gibi hususlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinin hazır olduğu bir toplantı talep ediyoruz. Tüm İzmir halkına sesleniyoruz: Gelin askeri alanlara sahip çıkalım, İzmir kentinin ana ulaşım sorunlarına, İzmir-İstanbul Otoyolunda firmaya verilen 25 senelik turnike gelirlerine ve her şeyden öte bu yoğun ağaç dokusuna sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.