Bitlis Ahlat lokumuna talep artıyor

Ahlat lokumuna talep artıyor

29.06.2016 - 16:15 | Son Güncellenme:

Bitlis’in Ahlat ilçesinde glikozsuz olarak üretilen Toy Beyi Lokumu lezzetiyle oldukça beğenilirken, kısa sürede lokumlara olan talep ise artmaya başladı.

Ahlat lokumuna talep artıyor

Bitlis’in Ahlat ilçesinde glikozsuz olarak üretilen Toy Beyi Lokumu lezzetiyle oldukça beğenilirken, kısa sürede lokumlara olan talep ise artmaya başladı.
Ahlat’ta faaliyet gösteren Kalebağı şirketi tarafından cevizli, fıstıklı, güllü,fındıklı, sade ve fitilli olmak üzere altı çeşit üretilen lokumlar, bölge pazarında da satışa sunuluyor. Ahlat lokumu çevre ilçelerin yanı sıra Bitlis, Muş ve Van bölgelerine de pazarlanıyor. Ahlat lokumuna kısa sürede oldukça fazla bir talep olduğunu anlatan şirket yetkililerinden Rıdvan Bildirici, bu işe "Göz yanılı ama damak yanılmaz" sloganıyla başladıklarını ifade ederek, lokum üretimine ilk günkü kalite ile devam edeceklerini vurguladı. Çalışmaları hakkında açıklama yapan Bildirici, Ahlat lokumuna kısa sürede artan talebin sevindirici olduğunu belirterek, "Ahlat’ta 2013 yılında faaliyete başladık. İlk etapta şalgam üretimi yaptık. Ardından nar ekşisi, limonata, elma ve üzüm sirkesi ile yöresel ürünlerin üretimi ve pazarlamasını yaptık. Halende devam ediyoruz. Yaklaşık 2 ay önce Toy Beyi şekerleme adı altında lokum üretimine başladık. Şuanda 6 çeşit lokum üretimi yapıyoruz. Gerek ilçemizde gerekse pazarlama yaptığımız çevre il ve ilçelerde lokum çeşitlerimiz oldukça beğeniliyor. Her geçen gün lokuma olan talep artarak devam ediyor. Tabi her şeyden önce ilçemizde üretilen bu ürünün beğenilmesi bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bizde buna istinaden kalite ve hijyen kurallarımızdan taviz vermeden uygun bir fiyata lokum üretiyoruz. Ayrıca nikah, düğün ve sünnet gibi özel günler içinde şekerleme üretiyoruz. İnşallah aynı kalitede lokum üretimimiz devam edecektir" dedi.