Gündem Ahmet bebeğe ‘can’ müjdesi

Ahmet bebeğe ‘can’ müjdesi

16.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

9 aylık Ahmet’in sağlığına kavuşması için acilen karaciğer nakli gerekiyor. Dokusu uyumlu uzaktan bir akraba, organ bağışçısı oldu.

Ahmet bebeğe  ‘can’ müjdesi

Konya’da yaşayan Ayşegül-Mehmet Tuvanç’ın oğulları 9 aylık Ahmet Eren’e doğduğu gün 15 bin kişide bir görülen bleir atrezi (karaciğer sirozu) teşhisi konuldu. 9 ay süren tedaviye rağmen Ahmet bebeğin hastalığı ilerledi. Doktorlar tek çarenin karaciğer nakli olduğunu söyledi. Ama ne annenin ne de babanın kanı Ahmet’le uyuştu. Akrabalar da tarandı ama uygun donör bulunamadı.

Haberin Devamı

Çaresiz kalan anne, bebeği için sosyal medyadan yardım çağrısında bulundu. Sesi kısa sürede milyonlara ulaştı. Gelen mesajlar ailenin geçirdiği zor günler için moral kaynağı oldu. İzmir Özel Kent Hastanesi’nde tedavi gören Ahmet bebek için umutlar tükenmek üzereydi ki müjde geldi. Ailenin yeni doğum yapan uzaktan bir akrabasının dokularının, Ahmet bebeğe uyduğu belirlendi. Uygun donörün bulunması aileyi sevince boğdu. Aile şimdi ameliyat günü için gün sayıyor.

10 binde 1 şans

Anne Ayşegül Tuvanç, “Gecelerce uyuyamadık. Çaresizlik çok zor. Bebeğinin acı çekmesini engelleyememek bir anne için çok acı. Allah kimseye yaşatmasın. Bu zor süreçte çok yıprandık. Anne ve babası olarak bizim kan ve dokularımız bebeğimizle uyuşmadı. Kapısını çalmadığımız akrabamız, eşimiz dostumuz kalmadı. Ahmet Eren’im imkansızlıkları ve mucizesiyle bizi de bu hayata sımsıkı bağladı. Donör bulma şansımız 10 binde 1’di ve o şans gerçek oldu. Yeni doğum yapan bir akrabamızın doku uyumu olduğu anlaşıldı. Yasal prosedürler tamamlandıktan sonra ameliyat için gün verilecek. Donör de artık oğlumun bir annesi” dedi.