İstanbul Ahmet İsvan Son Yolculuğunda Uğurlandı

Ahmet İsvan Son Yolculuğunda Uğurlandı

04.05.2017 - 15:57 | Son Güncellenme:

.

Ahmet İsvan Son Yolculuğunda Uğurlandı

1 Mayıs’ta hayatını kaybeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eski Başkanı Ahmet İsvan, Levent Afet Yolal Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Yoğun katılım olan cenazeye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ise omuz omuza saf tutarak cenazeyi birlikte uğurladı.

1 Mayıs’ta tedavi gördüğü hastanede 94 yaşında hayatını kaybeden İBB eski Başkanı Ahmet İsvan için Levent Afet Yolal Camii’nde tören düzenlendi. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Şişli Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül, iş adamı Murtaza Çelikel, gazeteci-yazar Altan Öymen, İBB eski Bşakanları Ali Müfit Gürtuna ve Nurettin Sözen, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, çok sayıda siyasetçi, sanatçı ve sevenleri katıldı. Cenaze öncesi İsvan’ın oğulları Osman, Orhan ile kızı Nurhan İsvan ve torunları taziyeleri kabul etti.

“Hepimizin saygı ve özlemle anacağı bir anısı var”
Cenaze öncesi açıklamalarda bulunan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “Ahmet İsvan, Türkiye belediyeciliğinin, 1970 sonrası dönemine damgasını vurmuş önemli bir siyaset adamıydı. Çok saygın bir kişilikti. Belediyeciliği bir sosyal demokrat ve duyarlılıkla topluma ve kente hizmet anlayışı içinde hukuka saygı anlayışıyla yerine getirmeyi simgeleyen bir isimdi. Daha sonraki dönemlerde belediyeciliğin maruz kaldığı üzüntü verici görüntüler, onun belediye başkanlığı anlayışı içinde hiçbir şekilde kabul edilebilir değildi. İnançlı ve ilkelerini sonuna kadar savunan bunun bedelini gözünü kırpmadan ödeyen örnek bir siyaset adamıydı. Hepimizin saygı ve özlemle anacağı bir anısı var. hepimiz bu sorumluluk duygusu içerisinde böyle bir örneği Türkiye’ye kazandırmış insanı hepimiz saygıyla anmalıyız. Allah rahmet eylesin” dedi.

“Adı unutulmazlar yerinde yaşayacaktır”
İBB Başkanı Kadir Topbaş ise, “Türk siyasi hayatında olsun, yerel yönetimlerde olsun önemli hizmetleri idealleri ve hedefleri olan dürüstlüğü ve kararlılığıyla bilinen ve birçok alanda ilklere imza atan bir kişiydi. İstanbul’a hizmet verdiği için ben İBB Başkanı olarak kendisini hayırla yad ediyorum. İsvan ailesine ve sevenleri baş sağlığı diliyorum. İnanıyorum ki unutulmazların yerinde adı yaşayacaktır. İlkeleri ve duruşu olan bir adamdı ve netti. Kendi olduğu gibi görünen göründüğü gibi olan bir insandı” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ve Baykal omuz omuza saf tuttu
Ahmet İsvan’ın cenzanesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Namazın kılınmasının ardından dua edilerek helallik alındı. Cenaze öncesinde Kılıçdaroğlu’nun Baykal dahil herkesle tokalaşması dikkat çekti. Cenaze esnasında ise Kılıçdaroğlu ve Baykal omuz omuza saf tuttu. Namazın ardından İsvan’ın cenazesi omuzlara alınarak cenaze aracına koyuldu. Cenaze taşındığı esnada yan yana yürüyen Kılıçdaroğlu ve Baykal, cenaze araca koyulana kadar birlikte bekledi. İsvan’ın cenazesi Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesindeki mezarlıkta toprağa verilecek.