Teknoloji AirDroid, artık iOS'ta kullanılabilir! iOS'tan Andorid'e veri transferi artık daha kolay

AirDroid, artık iOS'ta kullanılabilir! iOS'tan Andorid'e veri transferi artık daha kolay

17.10.2017 - 11:11 | Son Güncellenme:

Android platformunun popüler kablosuz dosya transfer uygulaması AirDroid, sonunda iOS’e geldi. AirDroid sayesinde masaüstü ve Android cihazlarınıza dosya gönderebilirsiniz.

AirDroid, artık iOSta kullanılabilir iOStan Andoride veri transferi artık daha kolay

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bir iOS kullanıcısıysanız, diğer cihazlardan dosya gönderme ve alma zorluğu yaşıyor olabilirsiniz. Bunun nedeni, Apple'ın bir iPhone veya iPad olmadığı sürece bir iOS cihazının diğer cihazlara bağlanmasına izin vermemesi. Bununla birlikte, popüler bir kablosuz dosya aktarım uygulaması App Store'da geldiği için bu durum değişmek üzere. Çünkü farklı platformlar arası dosya transferi yapabilen AirDroid, iOS cihazlar için yayınlandı.

AirDroid, temel olarak dosyaları farklı cihazlar arasında kablosuz olarak aktarmanıza izin verir. Dosyalar, aynı Kablosuz ağdaki cihazlar arasında veya mobil veri yoluyla aktarılabilir. Daha da önemlisi, internet bağlantısı yoksa, Bluetooth ile dosyaları kablosuz olarak gönderme olanağına sahipsiniz.

Haberin Devamı

Dahası, AirDroid, dosyaları iOS ve Android gibi farklı platformlara göndermenin düzgün bir yoludur. Bir iPhone kullanıcısı, bir Android kullanıcısına dosya göndermeyi denediğinde şirket tarafından getirilen sınırlamalar nedeniyle başarısız olduğu birçok kez olmuştur. AirDroid ile artık her iki işletim sistemi kablosuz olarak dosya gönderip alabileceksiniz.

Bu noktada unutulmaması gereken bir şey, uygulamaya hız kazandırmak istiyorsanız, iPhone 8 veya 8 Plus'da AirDroid uygulamasını kullanıyorsanız, fotoğraflar varsayılan HEIC formatında gönderilecektir. HEIC, Apple tarafından tanıtılan, görüntü kalitesinden taviz vermeden alan kazandıran yeni bir fotoğraf formatı. Böylece, Android yeni biçimi henüz kabul etmediğinden veya desteklemediğinden, cihaz HEIC resim biçimini okuyamayacaktır. Bununla birlikte, bu, iPhone 8'deki iOS'taki ayar ve daha büyük varyantı olan iPhone 8 Plus ile değiştirilebilir. HEIC kodlama özellğini kapatmak için iOS cihazınız üzerinde Ayarlar > Kamera > Biçime sayfasından bulunan Yüksek Verimlilik seçeneğini En Uyumlu olarak değiştirirsiniz çektiğiniz fotoğraf ve videolar popüler dosya formatlarında kaydedilecek.

Bunların yanı sıra, uygulama kusursuz çalışıyor ve geliştirildiği amacı yerine getiriyor. Platformlar arasında kablosuz olarak dosya göndermek istiyorsanız AirDroid kesinlikle düzgün bir araç.

Haberin Devamı

AirDroid’in web ve masaüstü uygulamaları ile telefonunuza gelen bildirimleri görüntüleyebilir, dosya yöneticisi ile dosyaları görüntüleyebilir, rehbere ulaşabilir, arama ve sms gönderimi yapabilir hatta akıllı cihazınızın ekranını bilgisayara aktarabilirsiniz. Ancak Android ve iOS platformunun erişim özellikleri farklı olduğu için arama yapma, ekran görüntüsü aktarma ve bildirim gönderme gibi sistem özelliklerine erişim gerektiren özelliklerin iOS platformunda çalışmıyor. iOS'ta sadece dosya ve fotoğraf görüntülemesi yapılabiliyor.