Afyonkarahisar AK PARTİ AFYONKARAHİSAR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELİYOR

AK PARTİ AFYONKARAHİSAR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELİYOR

24.10.2015 - 12:36 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİ AFYONKARAHİSAR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELİYOR

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Mehmet Koca, 13 yıl önce dipte olan Türkiye ekonomisinin 2002’de AK Parti ile virajdan döndüğünü kaydederek, “Ekonomimizin bugün ulaştığı ilerleme ve kalkınma atağı, demokrasi ve özgürlük reformları yeni Türkiye’mizi 2023 ufkuna doğru inşallah yüce Allah’ın rahmet ve bereketi ile taşıyacaktır” dedi.
Koca partisinin il başkanlığından gerçekleştirdiği basın toplantısında kentteki yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda Koca’ya, AK Parti Afyonkarahisar İl yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Toplantıda Türkiye’nin ekonomik durumuna değinen Koca, 2002 sonrası Türk ve öncesi ekonomide yaşananları anlattı. 2003 öncesi Türkiye ekonomisinin dibe vurduğunu hatırlatan Koca, “Bankacılık sistemi iflas etmişti. 25 özel banka batmıştı. Mevduat yükleri devlet hazinesi ve halkın sırtına yüklenmişti. 4 devlet bankası devlet tarafından kurtarıldı. Banka iflaslarının ve hortumlamalarının o zamanki 53 milyar dolarlık faturası devletin ve halkın sırtına yüklenmiş ve son 13 yılda 750 milyar TL Türkiye bütçesinin 2 katı borç faizi ödemesi yapılmıştır. Memur maaşları, emekli paraları ancak IMF’den borç alınarak ödenebiliyordu. Türk halkı ve Afyonkarahisarlı hemşehrilerim bu iflas tablosunu unutmadı, unutamazdı. Bu iflasın başında Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz ve Devlet Bahçeli’nin deruhte ettiği hükümet vardı. 2002 sonunda yapılan seçimler ile tek partili güçlü bir AK Parti hükümeti kuruldu. Türkiye çok önemli bir virajdan döndü. Siyasi istikrar gelince, halkta ve yatırımcılarda güven öne çıktı. Yatırımlar, üretim, tüketim, istihdam birlikte artmaya başladı. İhracat ve ithalat arttı. Turizm gelirleri arttı. Dış ticaret açığı, cari açık arttı. 2008-2009 dönemindeki dünya ekonomisi krizi az hasarla atlatıldı” diye konuştu.
“TÜRKİYE TURİZMDE 36 MİLYON TURİST VE 31 MİLYAR DOLAR TURİZM GELİRİNE ULAŞTI”
Türkiye’de 2002 sonrası yaşanan gelişmeleri de aktaran ve 13 yıl önce dipte olan Türkiye ekonomisinin bugün ulaştığı ilerleme ve kalkınma atağına geçtiğini kaydeden Koca şunları söyledi:
“Türkiye dünyanın 17. ve Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi oldu. 2002 ile 2014 arasında 13 yılın büyüme oranı ortalaması yüzde 4,9 ayrıca 2010-2013 yılları arası dört yılda yıllık ortalama reel büyüme yüzde 6,1 oldu. Kişi başına milli gelir aynı dönemde 3 bin 300 dolardan 10 bin 482 dolara yükseldi. Enflasyon oranı yüzde 32’den, son 10 yılda ortalama yüzde 7-9 aralığında bir orana geriletildi. İhracat aynı dönemde 4 kattan daha fazla artışla 36 milyar dolardan 158 milyar dolara yükseldi. 2009 Nisan’dan bu yana Türkiye’de 6 yılda 6,3 milyon yeni istihdam artışı sağlandı. Gelir dağılımı bozukluğu azaltıldı. Ülkemizde en fazla gelir elde eden yüzde 20’lik nüfus ile en az gelir elde eden yüzde 20’lik nüfusun arasındaki gelir farkı 2002’de 11 kat iken, 2013’te 7,7 kata düşürüldü. Türkiye turizmde 36 milyon turist ve 31 milyar dolar turizm gelirine ulaştı. Uluslararası yatırımcılar son 13 yılda Türkiye’yi adeta keşfettiler ve 162 milyar dolar FDI doğrudan yabancı yatırım girişi oldu. Türkiye’de yabancı sermayeli firma sayısı 45 bine yaklaştı. Yıllık 12 milyar dolar yabancı yatırım sermaye girişi var. Türkiye, tarım sektöründe Avrupa’da 1’inci, dünyada 6. büyük üretici ülke olup, 65 milyar dolarlık tarımsal üretimi ve 16 milyar dolar tutarında tarımsal ihracatı vardır. Sonuç olarak 13 yıl önce dipte olan Türkiye ekonomisinin bugün ulaştığı ilerleme ve kalkınma atağı, demokrasi ve özgürlük reformları, çok yönlü dış politikamızın birlikte oluşturduğu sinerjiyle beraber, yeni Türkiye’mizi 2023 ufkuna doğru inşallah yüce Allah’ın rahmet ve bereketi ile taşıyacaktır.”
Toplantı Koca’nın basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.