Ankara Ak Parti Amasya 6. Olağan İl Kongresi

Ak Parti Amasya 6. Olağan İl Kongresi

28.01.2018 - 18:03 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3) "En başta operasyon yürüttüğümüz Afrin'deki kardeşlerimiz olmak üzere her yerden gayet güzel, gayet müspet, gayet teşvik edici haberler alıyoruz. Afrin'de köylerinin askerlerimiz tarafından teröristlerden temizlendiğini duyan bölge halkı ne diyor, biliyor musunuz? 'Türkler geldi, artık güvendeyiz.' Ey Rabbim, sana hamdolsun, tarih yeniden ayağa kalkıyor" "Durmak yerine daha da hızlandık. Geri çekilmek yerine daha da ileri atıldık. Vazgeçmek yerine daha da kararlı hale geldik. Dağılmak, bölünmek, ayrılmak yerine daha da kuvvetli bir şekilde birleştik, bütünleştik. Dünyadan tecrit olmak yerine milyonlarca kardeşimizin gönlünde adeta taht kurduk çünkü Türkiye, umudun adıdır"

Ak Parti Amasya 6. Olağan İl Kongresi

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En başta operasyon yürüttüğümüz Afrin'deki kardeşlerimiz olmak üzere, her yerden gayet güzel, gayet müspet, gayet teşvik edici haberler alıyoruz. Afrin'de köylerinin askerlerimiz tarafından teröristlerden temizlendiğini duyan bölge halkı ne diyor, biliyor musunuz? 'Türkler geldi, artık güvendeyiz.' Ey Rabbim, sana hamdolsun, tarih yeniden ayağa kalkıyor." dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, partisinin Amasya Spor Salonu'nda düzenlenen 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Gezi olaylarında milletin metanetini, dirayetini, irfanını, 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişiminde sağlam duruşunu gördüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu iradenin tezahürünü bizzat yaşadıklarını, 2015 yılındaki sandıkta ve hendeklerde girişilen kaos denemelerinde bu sarsılmaz duruşa şahit olduklarını ifade eden Erdoğan, 15 Temmuz'da milletin gerçekleştirdiği kıyamın tarifinin mümkün olmadığını belirtti.

Erdoğan, böylesine büyük bir kırılmanın ardından ordunun başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı ile bambaşka bir sayfanın açıldığını vurguladı.

Aynı şekilde emniyet güçlerinin bölücü terör örgütünü ülke topraklarından söküp atmak için yürüttüğü operasyonların yeni bir dönemin habercisi olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Son olarak İdlib'de başlatılan çatışmasızlık bölgeleri ve bu bölgelerin oluşturulması harekatı, 9 gün önce Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu, kararlılığımızı bir kez daha ispatlamıştır. İnşallah bu imtihanları başarıyla verecek, ülkemizi ve milletimizi aydınlık yarınlara kavuşturacağız. Bu mücadeleyi yürütürken ülkemizi 81 vilayetiyle büyütme, geliştirme çabalarını da ihmal etmiyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti iktidarların Amasya'ya yaptığı eğitim, sağlık, ulaşım, altyapı yatırımlarına değinen Erdoğan, Amasya Üniversitesinin 18 bin öğrencisiyle giderek daha da büyüyen bir eğitim öğretim kurumu olduğunu kaydetti.

Amasya'nın 79 senede sadece 29 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğuna 220 kilometre ilave ettiklerini anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Tünellerle, köprülerle geçit vermeyen dağları, dereleri aştık. Samsun-Amasya-Çorum-Ankara Hızlı Tren Hattı'nın ihalesi yapıldı, inşallah yakında inşasına başlanacak. Yerköy-Aksaray hattının açılmasıyla Samsun'da, Karadeniz'de başlayıp Mersin Limanı'na, Akdeniz'e kadar ulaşacak demiryolu projesinin önemli duraklarından birisi de Amasya olacak. Geçtiğimiz yıl 224 bin kişiye hizmet veren Merzifon Havalimanı'nı şehrimizin ve çevre illerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde modernize ettik. Sefer sayıları ile güzergahların artırılması konusundaki beklentileri biliyorum.

Haberin Devamı

Bunun için ilgili birimlerimizle gereken çalışmaları yapacağız. Barajlar, sulama tesisleri, içme suyu tesisleri gibi yatırımlarla Amasya'nın boşa akan sularını berekete dönüştürüyoruz. Çiftçilerimize verdiğimiz desteklerle, teşviklerle, hibelerle tarım sektörümüzü geliştiriyoruz."

Erdoğan, 2019'a kadar durmak ve dinlenmenin olmadığını, gece gündüz çalışacaklarını, çalmadık kapı bırakmayacaklarını, gençlerle görüşeceklerini dile getirdi.

Bugünkü Türkiye'nin dünkü Türkiye'den daha güçlü ve daha müreffeh olduğunu söyleyen Erdoğan, yarının Türkiyesinin bugünden çok daha büyük olacağını ifade etti.

Son 5 yılda önlerine çıkarılan engellerin amacının kutlu yürüyüşü durdurmak olduğuna işaret eden Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Milletimizin, zoru görünce vazgeçeceğini zannettiler. Bizim de kumpaslara, tehditlere, ayak oyunlarına boyun eğip çekip gideceğimizi zannettiler. Bunların ne milletimizi ne de bizi tanımadıkları anlaşılıyor. Durmak yerine daha da hızlandık. Geri çekilmek yerine daha da ileri atıldık. Vazgeçmek yerine daha da kararlı hale geldik. Dağılmak, bölünmek, ayrılmak yerine daha da kuvvetli bir şekilde birleştik, bütünleştik. Dünyadan tecrit olmak yerine milyonlarca kardeşimizin gönlünde adeta taht kurduk çünkü Türkiye, umudun adıdır çünkü biz umutsuzluğu küfür ile eş değer gören bir anlayışa sahibiz."

Haberin Devamı

Erdoğan, Amasyalı bir şairin şiirinden, "Karıncanın arkadaşı, arının yoldaşıyım. Kardelenin sırdaşı, yoksulun çiğ aşıyım. Ben umut adamıyım kardeşim, umudun yeşerdiği her yerde varım." dizelerini okuması üzerine salondakiler tarafından alkışlandı.

Türkiye ve Türk milleti olarak umudun yeşerdiği her yerde var olduklarını, olmaya da devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Eğer biz Afrin'deki bölücü teröristlerle çarpışırken Afrika'daki, Balkanlar'daki, Kafkasya'daki kardeşlerimizin dualarını yanımızda buluyorsak doğru yoldayız demektir. Somali'de, Sudan'da, Afrika'da dua ediyorlar. Şu devlet şöyle demiş, bu kuruluş böyle demiş, bunların önemi yok. Biz Allah ne demiş buna bakarız. Milletimiz ne istiyor, ona bakarız. Aynı zamanda kalplerini bize çevirmiş kardeşlerimizin ne yaptığına bakarız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- "Türkler geldiği zaman adalet, güven ve hizmet gelir"

Erdoğan, şu ana kadar izledikleri yolun yanlış olduğuna dair en küçük bir emare, işaret ya da ima görmediklerini, duymadıklarını ve hissetmediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Tam tersine, en başta operasyon yürüttüğümüz Afrin'deki kardeşlerimiz olmak üzere her yerden gayet güzel, gayet müspet, gayet teşvik edici haberler alıyoruz. Afrin'de köylerinin askerlerimiz tarafından teröristlerden temizlendiğini duyan bölge halkı ne diyor, biliyor musunuz? 'Türkler geldi, artık güvendeyiz.' Ey Rabbim, sana hamdolsun, tarih yeniden ayağa kalkıyor. Türkler geldiği zaman oraya adalet gelir, Türkler geldiği zaman oraya güven gelir, Türkler geldiği zaman oraya hizmet gelir. Tarih böyle ayağa kalktı. Daha önce DEAŞ'lı turistlerden temizlediğimiz Cerablus, Rai, El Bab bölgesine 130 bin Suriyeli kardeşimiz geri dönüp evlerine yerleşti.

Şimdi aynı işi Afrin'de yapıyoruz. Bu şekilde adım adım tüm Suriye sınırımızdan temizleyecek ve yıllardır ülkemizde yaşayan kardeşlerimizin evlerine dönebilmelerini böylece sağlayacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun."

Salondakilere, "İnşallah 2019'un Mart ve Kasım'ı çok farklı olacak, buna hazır mıyız?" diye soran ve "Evet" yanıtını alan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Birbirimizi Allah için seveceğiz. Makam, mevki, para, pul, bunun için sevmeyeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız. Bu kardeşliğimizi böldürtmeyeceğiz, ezanımızı susturmayacağız, yolumuza emin adımlarla yürüyeceğiz."

- Kongreden notlar

Kongrenin yapıldığı salondaki, "Türk askeri Afrin'de tarih yazıyor, mazlumlar geleceğe umutla bakıyor", "Reis uzattı zeytin dalını, bütün mazlumlar altında bir olmalı" ve "15 Temmuz'da Türksat'ta yayın şifrelerini vermeyerek televizyon yayınlarının devam etmesini sağlayan ve Türksat’ta şehit edilen Amasyalı şehidimiz Ahmet Özsoy'u unutmadık, unutturmayacağız" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Kongreye Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve AK Parti genel başkan yardımcılarının yanı sıra parti milletvekilleri ile belediye başkanları da katıldı.

(Bitti)