Ankara Ak Parti Aydın 6. Olağan İl Kongresi

Ak Parti Aydın 6. Olağan İl Kongresi

07.04.2018 - 17:06 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3) "(Kılıçdaroğlu) 'Yolcudur Abbas bağlasan durmaz' derler ya, bu zat da 2019'un en geç kasım ayında siyasi hayatını inşallah noktalayacak" "Meşhur Osmanlı tokadıyla yedi düveli hizaya sokan bu millet, seni (Kılıçdaroğlu) bir günde tarihin çöplüğüne gömüverir haberin olmaz" "CHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum, bu kadar başarısız birisiyle nereye gideceksiniz? Kurtulun bundan. Kurtulun da Türkiye biraz şenlensin"

Ak Parti Aydın 6. Olağan İl Kongresi

AYDIN (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(Kılıçdaroğlu) 'Yolcudur Abbas bağlasan durmaz' derler ya, bu zat da 2019'un en geç kasım ayında siyasi hayatını inşallah noktalayacak." dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Aydın 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olduğu 2010'dan bu yana girdiği bütün seçimleri kaybettiğini söyledi.

Kaybedilen bu seçimleri hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ama hakkını yememek lazım. Bu arada partisinin kongrelerinde hepsini de kazanmıştır. Başarısı burada zaten. Ben, CHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum, bu kadar başarısız birisiyle nereye gideceksiniz? Kurtulun bundan. Kurtulun da Türkiye biraz şenlensin. Türkiye demokrasiyi görsün. Bununla demokrasiyi görmek de mümkün değil, Niye? Çünkü demokrasi güçlü muhalefetle güç kazanır. İktidar var ama güçlü muhalefet yok. Onun için şimdi biz tek kale oynuyoruz."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu'nun milletin karşısında kaybedip, partisinin kongre salonlarında kazanarak bugünlere gelmesinden dolayı pusulayı iyice şaşırdığına işaret eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye ile hangi devlet arasında sorun çıkarsa safını hemen karşı taraftan yana belirlediğini aktardı.

Türkiye ile hangi terör örgütü arasında mücadele varsa Kılıçdaroğlu'nun kim ve ne olduğuna bakmadan, terör örgütünün safında yer aldığını da vurgulayan Erdoğan, "Çukur eylemlerinde PKK ile mücadele ettik, bu zatı bölücü örgütün yanında gördük. Böyle bir şey olabilir mi? Ne işin var senin bölücü örgütün yanında?" diye konuştu.

Hakkari'deki CHP mitinginde parti bayrağı ve Türk bayrağı olmadığını hatırlatan Erdoğan, kendilerinin ise Hakkari'ye her zaman Türk bayrağı ve parti bayraklarıyla gittiklerini vurguladı.

- "Korkaklar zafer anıtı dikemez"

Bölücü terör örgütünün Yüksekova'da AK Parti binasını bombaladığını da anımsatan Erdoğan, teşkilat binasının yenisini yaptıklarını kaydetti. Erdoğan, "Hiç bir zaman yılmadık, çekinmedik, üzerine üzerine gittik. Çünkü biz şuna inanıyorduk. Korkaklar zafer anıtı dikemez. Oralar da teşkilat başkanlarımızı şehit ettiler, kaçırdılar ama buna rağmen yürüdük." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ ile mücadele ettiklerini de anımsatarak, "Bu zatı, yine karşımızdaki ihanet çetesinin yanında bulduk. Şimdi de Afrin operasyonuna bakışını terörle mücadele olarak değil, savaş-barış denklemiyle izah ederek, PYD'nin safında yerini almıştır. Bu da çok enteresan. Türkiye'nin sanatçılarına, sporcularına, medya mensuplarına hakaret edecek kadar zıvanadan çıkan bu zatı ben sizlere, milletime havale ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

- "Ağzını çalkalaması lazım"

Sanatçıların başlarının tacı, sporcuların da gönüllerinin baş köşesinde yerleri olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Medya mensupları, zaman zaman kendileriyle anlaşamasak da daima saygıyı hak eden arkadaşlarımızdır. Daha dün şu anda hepsi de terör örgütü üyeliğinden aranan DHKP-C'nin militanlarını sanatçı diye Meclise getirip, basın toplantısı düzenleyenler, elbette askerimizin yanında yer alan gerçek sanatçılardan rahatsız olurlar. Eğer yarın, öbür gün anamuhalefetin başındaki zat, Aydın'a gelirse kendisinden şehitlerimizin adını anmadan önce ağzını çalkalamasını isteyin. Çünkü bu zat terörle mücadele için hayatlarını ortaya koyan askerlerimize, polislerimize, jandarmalarımıza, güvenlik korucularımıza hakaret edenlerin yol arkadaşıdır, en büyük destekçisidir. Bu zat, 15 Temmuz'a 'tiyatro' diyerek, Türkiye'nin yakın zaman da karşılaştığı en büyük ihanet girişimine kanlarıyla canlarıyla engel olan milletimize bizzat kendisi hakaret etmiştir. Onun için ağzını çalkalaması lazım. Aksi takdirde yaptığı konuşmalar, bir kulaktan girer, öbüründen çıkar."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu'nun "Afrin şehir merkezine girmeyin" sözlerini hatırlatan Erdoğan, bunu söyleyerek, askerlere destek için sınıra gidenleri istiskal edip, alçaltıp bu büyük mücadeleye saygısızlık ettiğini belirtti. Erdoğan, "Şu lafa bak, 'Aman Afrin'e girmeyin.' Git Esed'in yanında otur, arkadaşlarını gönderdin biliyoruz. Bu zat, kaybettiği her seçimden sonra kendisini değil de milletimizi suçlayarak, aslında sizlere de hakaret etmiştir. Biz onun yaptıklarını yapmayacağız. Onun gibi asla olmayacağız. Milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda bu kutlu mücadeleyi zafere ulaştırana kadar doğru bildiğimiz, hak bildiğimiz yolda yürümeyi sürdüreceğiz." sözlerine yer verdi.

Haberin Devamı

- "Ülkene, milletine, devletine zarar vermeyi bırak"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun girdiği tüm seçimleri kaybettiği halde verdiği sözleri unutup, yerinde oturmaya devam ettiğine dikkati çekerek, 2019'un Kılıçdaroğlu'nun siyasi hayatındaki son senesi olduğunu vurguladı.

Bunun için çok çalışacaklarını kaydeden Erdoğan, şunları kaydetti:

"2019'daki üç seçimi de kaybedince artık feriştahı gelse kendisini o koltukta tutamaz. Hani bizde bir söz var ya, 'Yolcudur Abbas bağlasan durmaz' derler ya, bu zat da 2019'un en geç kasım ayında siyasi hayatını inşallah noktalayacak. Son günlerde muvazeneyi tamamen yitirmesi, herhalde bu gerçeği görmesinden kaynaklanıyor.

Ben şuradan şöyle bir sesleneyim, 'Ey Kılıçdaroğlu, istediğin kadar hopla, zıpla, dövün, kendini parala hiç önemli değil. Nasıl olsa seni bekleyen acı siyasi akıbetten kurtuluşun yok ama ülkene, milletine, devletine zarar vermeyi bırak artık eğer bu yanlışta ısrar edersen bu aziz milletten öyle bir sille yersin ki feleğin şaşar. Meşhur Osmanlı tokadıyla yedi düveli hizaya sokan bu millet, seni bir günde tarihin çöplüğüne gömüverir haberin olmaz.'"

(Sürecek)