Çorum AK PARTİ’DEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BÜYÜK’E ZİYARET

AK PARTİ’DEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BÜYÜK’E ZİYARET

18.09.2014 - 18:33 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİ’DEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BÜYÜK’E ZİYARET

AK Parti Çorum İl Yönetim Kurulu üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü ziyaret etti.
Ziyarette AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, 2014-2015 yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması için temennide bulunarak AK Parti iktidarında yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Eğitimi önemsediklerini dile getiren Ceylan, AK Parti iktidarında 210 milyon TL’lik eğitim yatırım yapılan Çorum’un üzerine düşen payı aldığını açıkladı. Ceylan, ayrıca yeni eğitim öğretim yılında 116 yeni dersliğin tamamlanarak eğitim camiasının hizmetine sunulduğunu kaydetti.
Fatih projesi ile de gençlerin teknoloji ile buluşturulduğunu anlatan Ceylan, artık öğrencilerin kara tahtadan değil, tabletle eğitim yaptığına dikkat çekti. Kitap derdinin sona ererken, ailelere de eğitim yardımı hatırlatan Ceylan, Çorum’un eğitim alanında büyük bir yol kat ettiğinin altını çizdi. Ceylan, artık eğitim alanında Çorum’un atak yapmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise, Çorum’da derslik başına düşen öğrenci sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti.
Çorum’un eğitim alanında sadece akademik değil sosyal ve kültürel anlamda da başarı çıtasını yükseltmesinin gerektiğini dile getiren Büyük, bu konuda toplumun tüm kesimlerine el ele verme çağrısında bulundu.
Büyük, öğrenci velilerine de seslenerek, “Okuma oranımız çok düşük. Teknoloji insanların kitaplardan uzaklaştırabiliyor. Anne ve babalardan evlerinde kitap okumalarını çocuklarını da kitapla buluşturmalarını istiyoruz” dedi.
Ziyarette İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, iy yönetim kurulu üyeleri, gençlik ve kadın kolları başkanları da hazır bulundu.

Yazarlar