Antalya Ak Parti ‘Engelsiz Türkiye İçin Evet Yemeği' Düzenlendi

Ak Parti ‘Engelsiz Türkiye İçin Evet Yemeği' Düzenlendi

21.03.2017 - 15:42 | Son Güncellenme:

.

Ak Parti ‘Engelsiz Türkiye İçin Evet Yemeği Düzenlendi

AK Parti, 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü etkinliği kapsamında “Engelsiz Türkiye İçin Evet Yemeği” programı düzenlendi.
21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü etkinliği kapsamında Antalya Öğretmenler Evinde, AK Parti “Engelsiz Türkiye İçin Evet Yemeği” programı düzenlendi. Programa Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, AK Parti il Başkan Yardımcısı Osman Dirican, Down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı. Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, “Down Sendromunda bir tane kromozom fazla, normal insanlarda 46 kromozom, 47 kromozom. Bence o fazla olan kromozom ‘sevgi kromozomu’. Birçok insanda olmayan ama onlarda fazlasıyla olan, sevgiyi karşılıksız, çıkarsız, beklentisiz veren kromozom. Bence onlar bizlerden daha çok şanslılar” dedi.
Antalya öğretmenler evinde düzenlenen etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, down sendromlu bir çocuk tarafından Kur’an tilaveti okundu. Daha sonra programa katılanlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sinevizyon gösterisi olarak anlatıldı. Program şiir, şarkı, mehteran gösterisi ile devam etti.

“Onlar sevgi kelebekleri”
Programın AK Parti Genel Merkezi tarafından 81 ilde gerçekleştirdiğini ifade eden Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, “Buraya gelen ‘sevgi kelebekleri’ için bir alkış istiyorum. Onlar ‘sevgi kelebekleri’, 21 Mart günü Down Sendromlular Farkındalık Günü, BM tarafından da bu şekilde kabul edilmiş durumda. Down Sendromunda bir tane kromozom fazla, normal insanlarda 46 kromozom, 47 kromozom. Bence o fazla olan kromozom ‘sevgi kromozomu’. Birçok insanda olmayan ama onlarda fazlasıyla olan, sevgiyi karşılıksız, çıkarsız, beklentisiz veren kromozom. Bence onlar bizlerden daha çok şanslılar” dedi.

“Anneler, babalar cennetin kapısının anahtarını taşıyorlar”
Down Sendromluları çok sevdiğini söyleyen Enç, “Onları çok seviyorum ben. Onların enerjisini hissettiğim an işlerim rast gidiyor. Bugünde bize bu imkanı sağlayan başta il başkanlarımıza, sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcımıza çok teşekkür ediyorum. Buraya onları keyifli bir vakit geçirtmek için getirttik. Şunu bilmenizi istiyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve AK Parti kadroları olmak üzere, engelli bireylerin sıkıntılarını çözmek için canla başla çalışıyoruz. Şunu yaptık, şu kadar iş yaptık, şunu şuraya çıkarttık diye söylemiyoruz. Çünkü onlar bizim evlatlarımız. Onlarla ilgili ne yapsak azdır. Ben az olduğunu düşünüyorum, hep daha fazlası olmalı. Çünkü onlarda bizim geleceğimiz. Annelere, babalara da çok teşekkür ediyorum. Onlar bu cennetin kapısının anahtarını taşıyorlar. İnşallah sevdikleri ve aileleriyle çok güzel günler geçirirler. Şartları iyileştirmek, sosyal devlet olarak bizim görevimiz. Biz iyileştirmekle yükümlüyüz. Bunu yapmak zorundayız. Bu lütuf değil, bu bir fark” diye konuştu.
81 ilde düzenlenen programlara telekonferans yöntemiyle bağlanılması beklenen Başbakan Binali Yıldırım’ın son anda başka bir işinin çıkmasından dolayı iptal oldu.