Tokat Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

03.02.2018 - 18:07 | Son Güncellenme:

"Birlikte bir millet olmanın ne demek olduğunu bugün daha iyi idrak ediyoruz. 15 Temmuz'da acı bir tecrübe bize bunu öğretti ama bugünler, yaşadığımız her acı bizi güçlendirerek geleceğe götürecek"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

TOKAT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Birlikte bir millet olmanın ne demek olduğunu bugün daha iyi idrak ediyoruz. 15 Temmuz'da acı bir tecrübe bize bunu öğretti ama bugünler, yaşadığımız her acı bizi güçlendirerek geleceğe götürecek." dedi.

Haberin Devamı

Karaaslan, 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen partisinin Tokat İl Kadın Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bir süre önce Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı başlatıldığını hatırlattı.

Mehmetçikin bu operasyonla dünya barışına çok büyük katkıda bulunduğunu belirten Karaaslan, askere en büyük desteğin Türk anaları tarafından verildiğini söyledi.

Sınırların ötesinde de çok büyük mücadele verildiğini dile getiren Karaaslan, şöyle devam etti:

"Mehmetçikler bugün dünyaya kök söktürüyor. O Mehmetçikler ki bugün, terör örgütlerine kaçacak delik aratıyor. Allah onların hepsinden razı olsun. Şimdi sahip çıkma sırası bizde. Bu yüzyılda, 2018 yılında mücadele belki birebir cephede değil ama sınır ötesinde Mehmetçiklerimizle veriliyor. Peki analar duruyorlar mı? Kurtuluş Savaşı'ndan, Çanakkale Savaşı'ndan bir farkı var mı? Hala dolma sarmadınız mı? Hala içlik örmediniz mi? Hala cepheye, 'Çocukların canı çeker. Aslanlar iyi beslensinler ki bizi iyi savunsunlar' demediniz mi? Bunları yapamayanlar semaya ellerini açıp dua etmediler mi sabahlara kadar? Birlikte bir millet olmanın ne demek olduğunu bugün daha iyi idrak ediyoruz. 15 Temmuz'da acı bir tecrübe bize bunu öğretti ama bugünler, yaşadığımız her acı bizi güçlendirerek geleceğe götürecek. Hani öldürmeyen güçlendirir derler ya, her birinden daha da güçlenerek çıkıyoruz."

Haberin Devamı

Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler için sarf ettiği "Dünya 5'ten büyüktür" sözlerini hatırlatarak, Türkiye'de samimiyetle siyaset yapmayan hiçbir yapının başarılı olamayacağını vurguladı.

Batı'da söylediğini Doğu'da söyleyemeyen hiçbir yapının Türkiye için bir gelecek ideali ortaya koymasının mümkün olamayacağını anlatan Karaaslan, şunları kaydetti:

"Bu ülke için ne söylüyorsa yurt dışında gidip bunu daha güçlü ve gür bir sesle söyleyemeyen hiçbir kimsenin Türkiye'de ne de dünya siyasetinde bir karşılığı vardır. Bugün bizler dünyaya dönüp de 'Dünya 5'ten büyüktür' diyen, hem de Birleşmiş Milletler çatısı altında hem de dünya devlerinin gözlerinin içine baka baka söyleyen bir lider varken nasıl olur da dik durmayız? Nasıl olur da öz güvenli olmayız? Nasıl olur da mazlumlar için onlar ağlarken, gözyaşı dökerken evimizde otururuz, keyfimize bakarız? Biz kınalı kuzuları askere gönderen anaların torunlarıyız, evlatlarıyız. Biz onbeşliler destanının yazıldığı Tokat'tan bunu söylüyoruz, öyle değil mi?"

Haberin Devamı

Kongreden önce partisinin il başkanlığına giden Karaaslan, kongrenin ardından da Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nu ziyaret etti.

Karaaslan, daha sonra Ağrı'da 2015'te şehit olan Uzman Çavuş Musa Bayrak'ın Tokat'taki eşi ve çocuğunu ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim ve bayrak hediye etti.