Ankara AK PARTİ GENEL MERKEZİ’NDE HAZIRLIKLAR TAMAM

AK PARTİ GENEL MERKEZİ’NDE HAZIRLIKLAR TAMAM

10.08.2014 - 17:06 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİ GENEL MERKEZİ’NDE HAZIRLIKLAR TAMAM

AK Parti Genel Merkezi’nde kurulan seçim merkezinde Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları anbean takip edilecek. 50 bin görevliden gelen seçim sonuçları AK Parti Genel Merkezi’ndeki sisteme girilecek.
Cumhurbaşkanlığı için oy verme işlemlerinde sona yaklaşılırken, AK Parti Genel Merkezi’nde de seçim sonuçlarının takip edilmesi için seçim merkezi kuruldu.
AK Parti Genel Merkezi’nde seçim sonuçları için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Türkiye genelindeki 50 bin görevliden gelen bilgiler 6 bin çağrı merkezine aktarılacak. Burada toplanan bilgiler ise AK Parti Genel Merkezi’nin üçüncü katında kurulan seçim merkezine aktarılacak ve seçim sonuçları anbean takip edilecek.
Seçim sonuçlarının hızlı bir şekilde sisteme girilmesi için ise sürekli testler yapılıyor. Elde edilen bilgiler ise partililerle paylaşılacak.
“BALKON KONUŞMASI İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM”
Cumhurbaşkanlığı oy verme işlemlerinin sona ermesinin ardından AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçilmesi durumunda meşhur ‘balkon’ konuşmasını yapması bekleniyor. Seçim sonuçlarının netlik kazanmasının ardından Başbakan Erdoğan İstanbul’dan Ankara’ya gelecek ve AK Parti Genel Merkezi’nde her seçimde olduğu gibi bu seçimde de ‘balkon’ konuşmasını yapacak.
Başbakan Erdoğan’ın ilk turda seçilmesi ihtimaline karşı ise AK Parti Genel Merkezi’nde hazırlıklar tamamlandı.
“GAZETECİLER İÇİN PLATFORM KURULDU”
Cumhurbaşkanlığı seçimlerini AK Parti Genel Merkezi’nden takip eden yabancı ve yerli gazeteciler için platform kuruldu. AK Parti Genel Merkezi önündeki alana kurulan platformda gazeteciler canlı yayın yaparak konuk alma imkanı buluyorlar. Diğer seçimlerde genel merkezin giriş kapısından yayın yapan gazeteciler bu seçimde kapı önünde canlı yayın yapma imkanı verilmiyor. Gazetecilere korumalar tarafından platform üzerinde yayın yapması konusunda uyarılarda bulunuluyor.