Ankara AK PARTİ GRUP TOPLANTISI

AK PARTİ GRUP TOPLANTISI

18.02.2014 - 13:24 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİ GRUP TOPLANTISI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Geniş bant internet aboneliği sayısı biz görev geldiğimizde 20 bindi, şu anda bu sayı 34 milyona ulaşmıştır. 20 bin nere, 34 milyon nere? Bunu göremeyecek kadar gözler körelmiş. Okullara geniş bant internet erişimi sağlayan kadroya, siz yasakçı, sansürcü derseniz, diktatör diye çamur atarsanız hiç kusura bakmayın o çamur döner bu çamuru atanların yüzüne çarpar" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında yaptığı konuşmada, dün İstanbul Maltepe'de bir olaya müdahale eden polis memurlarına menfur bir saldırının gerçekleştirildiğini belirterek, "Bir polisimiz şehit oldu, biri de yaralandı. Şehit polisimiz Mehmet Emin Aydın'a Rabb'imden rahmet niyaz ediyor, İstanbul Emniyetine, polis teşkilatımıza, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralı polisimize de yüce Rabbim'den acil şifalar niyaz ediyorum. Yine, Taksim'de bir binada meydana gelen patlama nedeniyle yaralanan 6 vatandaşımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum. Geçen haftaki grup toplantımızdan bugüne kadar Ankara ve İstanbul'da önemli uluslararası temaslarımız oldu. Aynı zamanda çok önemli açılış törenlerini gerçekleştirdik. Bu arada temel atma törenlerini gerçekleştirdik. Geçen hafta Salı günü İspanya Başbakanı Sayın Rajoy ve heyetini Ankara'da ağırladık. Türkiye, İspanya 5. hükümetlerarası zirveyi gerçekleştirdik. Bilindiği gibi bir yıl İspanya, bir yıl Türkiye olmak üzere Başbakanlar riyasetinde bu zirveleri yapıyoruz. Çarşamba günü de İspanya Başbakanı Rajoy ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Meclis Başkanımızın da katıldığı bir törenle Ankara Sincan'da Batıkent-Sincan metro hattının açılışını yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Rajoy ile birlikte Batıkent'ten metroya bindik ve Sincan'a gittik. Sincan'da gerçekten büyük bir katılımın olduğu bu toplantıda, çok çok farklı bir coşku ve heyecan vardı. Hem devletimizin zirvesi hem İspanyanın konuk Başbakanı Sincan'da halkımız tarafından büyük bir coşkuyla kucaklandı. Ankara Büyükşehir Belediyemizin başlattığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın tamamladığı Batıkent-Sincan metro hattı 15,5 kilometreden oluşuyor. Metro belirlenen zamandan 11 ay önce tamamlandı ve hizmete açıldı. Şu anda Batıkent'te yolcular aktarma yaparak Sincan metrosuna biniyorlar ancak yapılacak düzenlemelerle bu aktarmayı kaldıracak, Kızılay'dan Sincan'ı birbirine kesintisiz bağlamış olacağız. Mart ayı içerisinde Kızılay-Çayyolu hattını da hizmete açıyoruz. Bu hattı da belirlenen süreden 10 ay önce açmış olacağız. Kızılay-Keçiören metro hattı ise 2014 sonunda tamamlanarak o da testlerine başlanacak, böylece Ankara'da şu anda 23,5 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu inşallah 67,5 kilometreye yükseltmiş olacağız. Batıkent-Sincan metro hattının Batıkentli, Eryamanlı, Sincanlı kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Hafta içinde Afganistan-Pakistan-Türkiye Üçlü Zirvesi'nin gerçekleştirildiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Afganistan ve Pakistan arasındaki meseleleri ele aldığımız zirve kapsamında Pakistan Başbakanı Sayın Navaz Şerif, Afganistan Cumhurbaşkanı Sayın Karzai ile de ayrı ayrı görüşmelerimiz oldu. Hafta içinde Katar Emiri, Irak Kürdistan bölgesi Başbakanı ile görüşmelerimiz oldu. İstanbul'da bu görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Ülkemizi ikili olarak ilgilendiren bölge sorunlarını ele alma fırsatını bulduk" şeklinde konuştu.
Hafta sonunda İstanbul'da açılış ve temel atma törenlerine katıldıklarını belirten Erdoğan, "Cumartesi günü Yenikapı'da İstanbul'un metro ulaşımı için hayati derecede önemli olan bir bağlantı hattını bir projeyi gerçekleştirdik. Çünkü Haliç'in üzerinden bir köprüyle Şişhane'yi Yenikapı'ya bağlayan bir hattı bu. Üsküdar'dan Yenikapı'ya, Marmaray'a binerek, Marmaray'ı bir kez daha tecrübe ederek bunu yaşadık. Bu heyecan veren anı İstanbullularla birlikte yaşama fırsatı bulduk. 3.5 kilometre uzunluğunda Şişhane Haliç Köprüsü ve Yenikapı olmak üzere 3 istasyondan oluşan hattı açarak Sarıyer, Maslak, Levent, Taksim'i Marmaray hattına oradan da Üsküdar ve Kartal'a bağlamış olduk. Bu hat İstanbul'un binlerce yıllık tarihinin olduğu bölgede inşa edildi. Gecikmeyi, ek maliyeti göze alarak tarihi eserlerin ortaya çıkarılması için büyük bir hassasiyet sergiledik. Kazılar sırasında 23 antik gemi kalıntısı, 50 binden fazla tarihi eser ortaya çıkarıldı. Bu kazılar sayesinde İstanbul'un bilinen tarihi 8 bin 500 yıl öncesine kadar belirlenmiş oldu. Tarihi eserlerin yoğun olduğu bölgeden geçen bu hatta tarihi dokunun zarar görmemesi için titreşim ve gürültüye en aza indirecek özel ray bağlantıları yapıldı. Hattın en önemli yapısı ve istasyonu Haliç üzerine inşa ettiğimiz köprü oldu. İstanbul'un hem Marmara hem Haliç tarafını seyretme imkanı veren bu köprü İstanbul turizmine de çok önemli katkı sağlayacak" diye konuştu. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu hattın da İstanbulumuza bir kez daha hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Tabii bu arada, belediyecilik nedir bilmeyen, belediyecilikten nasibini almayan birileri 'İstanbul'un silüetini bozuyor' diye yakıştırmalar, yapıştırmalar yapmaya kalkıyor. Alakasız bir yaklaşım ve yakıştırma. 'Yetişemedikleri üzüme koruk' diyorlar. Haliç'i ve İstanbul'u seyretmek insana bir başka mutluluk veriyor. İstanbul'u ziyaret eden turistler için farklı o farklı bir imkan sağlayacak. Birileri de balık tutuyor' diğer köprülerin üstünde. 'Şimdi balık tutuyorsanız, onun vesilesi biziz'. O Haliç'i biz temizledik. CHP'den İstanbul'u aldığımız zaman Haliç kokudan geçilmiyordu. Temizlik diye birşey yoktu, bitmiş ve tükenmişti. Sizin çevrecilikle ne alakanız var ya. Şimdi tertemiz Haliç'i buldunuz, orada balık tutuyorsunuz ve bu balığı avlarken de buraya nasıl geldik hala farkında değilsiniz."
İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi'nin temelinin pazar günü atıldığını anlatan Erdoğan, 790 bin metrekarelik bir alan üzerinde bu hastanenin inşasının başladığını söyledi. Erdoğan, 2 bin 682 hasta yatağı kapasiteli son derece modern imkan ve teçhizata sahip 6 ayrı hastaneyle dev bir tedavi kütlesi inşa edeceklerini belirterek, burada aynı zamanda spor hastanesi de bulunduracaklarını ifade etti. Tüm Türkiye'ye hizmet verecek spor hastanesinin de bu alan içinde kurulacağına dikkati çeken Erdoğan, 30 ay gibi kısa bir süre içinde bunun tamamlanacağına ve teslim edileceğine işaret etti.
"HÜKÜMET İNTERNETİ YASAKLIYOR' DİYE YAYGARA KOPARANLAR VAR"
Dün Ankara'da tarihi ehemmiyeti olan bir törenin gerçekleştirildiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Türkiye genelinde 100 bin öğrencimize daha tablet bilgisayarlarını teslim ettik. Şu ana kadar dağıttımız tablet sayısı 63 bine ulaştı. Mart ayı sonunda bu sayıya 675 bin daha ilave edeceğiz. Böylece tablet bilgisayarlar yavrularımıza eline ulaşır. Bu arada arkadan yeni ihale geliyor. Orada 10 milyon tablet bilgisayar var. Ülkemide yavrularımız ellerine tablet bilgisayarları ulaştırmış olacağız. Şu an itibarıyla meslek liseleri hariç tüm liselerimizdeki sınıflara 85 bin adet etkileşimli tahta kurulması işlemini gerçekleştirdik. Meslek liseleri ve diğer okullarımızı kapsayacak şekilde 40 bin okula daha daha etkileşimli tahta yerleştireceğiz. Önümüzdeki 18 ay içinde etkileşimli tahtası olan sınıf sayımız 350 bine ulaşacak. Bilgisayar ve internet tabanlı eğitimde, dünyanın ilgiyle ve hayranlıkla izlediği bir dönüşümü yaşıyoruz. Hem öğrencilerimiz hem de öğretmelerimiz yeni sisteme ayak uydurdular. Şu anda 5 bin eğitim videosu, 3 bin 200 metin ve ses kaydı oluşturuldu. 54 bine yakın konularına uygun ve tarihi arşiv niteliğinde görsel malzeme hazırlandı. 100 bin öğretmenimiz Fatih Projesi'nin eğitimi aldı ve bu malzemeleri kullanacak donanımı kazandı. Önümüzdeki aylar itibarıyla geniş bant internet erişimine sahip okul sayısı 50 bine ulaşacak. 11 yıl önce, okullarımızda bilgisayar ve internet yok denecek kadar azdı. Şu anda okullarımızda 1 milyon bilgisayar, 30 bin bilişim teknolojisi sınıfı yakında sayısı 50 bine ulacak olan geniş bant internet imkanı bulunuyor. Bir kısım medyada, 'hükümet interneti yasaklıyor, sansür getiriyor' diye yaygara koparanlar var. Öbür yanda milletim kimin ne yaptığını bizzat yaşayarak görüyor. Biz laf üretmiyoruz, icraat üretiyoruz" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:
"Dün, 100 bin çocuğumuz evlerine ellerinde tablet bilgisayarlarla gitti. Yaklaşık 163 bin öğrencimiz etkileşimli tahta yani internetle eğitim görüyor. Bu iktidara nasıl oluyor da internete arşısınız yaftası yapıştırılmaya çalışılıyor. Bu medyanın İstanbul'da plazalarda attığı manşetlerle, Anadolu'da milletin gördüğü birbirini tutmuyor. Okullara 1 milyon bilgisayar gönderen, 30 bin bilişim teknolojisi sınıfı kuran bir hükümete interneti engelliyor diye ithamda bulunursanız size dünyanın her yerinde gülerler. Ama maalesef dünyanın da belli odakları işte bu medya gruplarıyla oraları kaynak kabul ederek haberler yapıyorlar. İşin aslı, kendi yayınladıkları haberler farklı. 163 bin çocuğa tablet bilgisayar dağıtan, bütün öğrencilere de bunu verecek olan bir iktidara interneti yasaklıyor iftirasını atarsanız ve dünya da bunun farkına vardığınız zaman herkes sizinle alay eder. Geniş bant internet aboneliği sayısı, biz görev geldiğimizde 20 bindi, şu anda geniş bant internet sayısı 34 milyona ulaşmıştır. 20 bin nere, 34 milyon nere? Bunu göremeyecek kadar gözler körelmiş. Okulara geniş bant internet erişimi sağlayan kadroya, siz yasakçı, sansürcü derseniz, diktatör diye çamur atarsanız hiç kusura bakmayın o çamur döner bu çamuru atanların yüzüne çarpar."