Ankara Ak Parti İl Başkanı Tanrıver'in Basın Toplantısı

Ak Parti İl Başkanı Tanrıver'in Basın Toplantısı

18.09.2017 - 18:23 | Son Güncellenme:

Tanrıver, partisinin 6'ncı Olağan İl Kongresinde Nevşehir İl Başkanlığına aday olmayacağını açıkladı

Ak Parti İl Başkanı Tanrıverin Basın Toplantısı

NEVŞEHİR (AA) - AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, 6'ncı Olağan İl Kongresinde aday olmayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Tanrıver, partinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart 2014'ten beri Belediye Meclis üyeliği ve 12 Haziran 2014'ten bu yana il başkanlığını görevlerini birlikte sürdürdüğünü hatırlattı.

Tanrıver, yeni dönemde çift görev olmayacağı yönünde alınan karar doğrultusunda, il başkanlığını bırakıp, sadece Belediye Meclis üyeliği görevini sürdürmeyi istediğini ifade etti.

Görevi boyunca gerçekleştirilen seçimlerde partisi ve milleti adına onurla çalıştığını dile getiren Tanrıver, bu görevin, zamanı geldiğinde teslim edilmesi gereken bir bayrak nöbeti olduğunu belirtti.

Tanrıver, sözlerine şöyle devam etti:

"6.Olağan İl Kongresinde AK Parti Nevşehir İl Başkanlığına aday olmamaya karar vermiş bulunmaktayım. Nevşehir Belediyesi Belediye Meclis üyesi ve Belediye Meclis başkan vekili olarak partimdeki görevime devam edeceğim. İl başkanlığı görevinde, 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 Genel seçimleri ve 16 Nisan 2017 halk oylamasında partimin başarısını artırmaya çalıştık. FETÖ'nün 15 Temmuz ihanet kalkışmasında teşkilatımın başında görev yaparak onurlu ve şerefli bir duruş sergiledik. Bu zor süreçleri teşkilatımız ile göğüsledik. Neticede bu görevler birer nöbettir. Günü geldiğinde bu nöbeti, bu bayrağı teslim etmenin gerekliliğine inanıyorum."

Haberin Devamı

Tanrıver'in düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar ve il yönetimi de hazır bulundu.

6'ncı Olağan İl Kongresi'nin yıl sonuna kadar tamamlanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.