Balıkesir Ak Parti Milletvekili Balıkesir Bostan: 2018 sonuna doğru...

Ak Parti Milletvekili Balıkesir Bostan: 2018 sonuna doğru...

29.03.2017 - 11:05 | Son Güncellenme:

"2018 sonuna doğru, Edremit, Burhaniye, Erdek, Kepsut, Bigadiç ve İvrindi doğal gaz ile buluşacak."

Ak Parti Milletvekili Balıkesir Bostan: 2018 sonuna doğru...

BALIKESİR (AA) - AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, "2018 sonuna doğru, Edremit, Burhaniye, Erdek, Kepsut, Bigadiç ve İvrindi doğal gaz ile buluşacak." dedi.

Haberin Devamı

Bostan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016'nın ekim ayında hükümetin Türkiye genelinde merkez nüfusu 20 binin üzerinde olan ilçelere doğal gaz getirilmesi konusunda karar aldığını hatırlattı.

Bu kapsamda Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Genel Müdürü Burhan Özcan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile iletişime geçtiklerini ifade eden Bostan, Balıkesir'de 7 ilçeye doğal gazın getirilmesi konusunda görüştüklerini söyledi.

Özcan ve Albayrak'tan olumlu yanıt aldıklarını vurgulayan Bostan, şunları kaydetti:

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, eki·m ayında Türki·ye geneli·nde merkez ilçe nüfusu 20 bi·ni·n üzeri·nde olan yerleşim yerlerine doğal gaz götürülmesi konusunda karar almıştı. Bu doğrultuda Edremit, Burhaniye ve Erdek ilçelerimiz yararlanıyordu. Buna ek olarak Kepsut, Havran, Bigadiç ve İvrindi ilçelerine getirilmesi konusunda BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile iletişime geçtik. Kendileri bize olumlu dönüş yaptı. 2018 sonuna doğru, Edremit, Burhaniye, Erdek, Kepsut, Bigadiç ve İvrindi doğal gaz ile buluşacak. Bu sayede yaşam kalitesi artmış olacak. Aynı zamanda sanayi kuruluşları da daha az doğayı kirleten enerji kullanacak. Yatırımlarda bir aksaklık yaşanmaması için konunun takipçisi olacağız. Şimdiden hemşehrilerime hayırlı olsun diyorum."