Ordu Ak Parti Ordu Milletvekili Ve Adayı Gündoğdu'dan Ziyaretler

Ak Parti Ordu Milletvekili Ve Adayı Gündoğdu'dan Ziyaretler

07.06.2018 - 14:44 | Son Güncellenme:

.

Ak Parti Ordu Milletvekili Ve Adayı Gündoğdudan Ziyaretler

ORDU (AA) - Seçim çalışmalarını sürüden AK Parti Ordu Milletvekili ve adayı Metin Gündoğdu, ziyaretlerine Altınordu Küçük Sanayi Sitesinde devam etti.

Haberin Devamı

Esnafları ziyaret eden Milletvekili Gündoğdu, yaptığı konuşmasında Türkiye’nin 15 yıl boyunca gerçekleştirdiği büyümeyi hatırlattı.

2002 öncesinde esnafların ekonomik problemlerle boğuştuğunu, ekonomik krizler sebebiyle yüz binlerce esnafın kepenk kapattığını ifade eden Gündoğdu, "Eskiden kahvaltıda sadece turşu yerdik, yanına katık bulamazdık. Bugün, milletçe Allah'a şükür bir çok imkana sahibiz. 2002 öncesinde yaşanan ekonomik krizlerde ABD’den bakan ithal etmek zorunda kaldık. IMF bize borç verdiği için iç işlerimize müdahale ediyordu. AK Parti iktidara geldi ve ilk işi IMF’ye olan borcu kapattı. Bugün IMF’ye borç verebilecek konuma geldik." diye konuştu.

İşsizliğe değinen Gündoğdu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"İŞKUR eli ile hem istihdam hamleleri gerçekleştirdik, hem gençlerimizin tecrübe kazanmasını sağladık, hem de iş verenlerimizin personel ihtiyacını karşıladık. Uygulanan çeşitli programlarla iş gücü maliyetini ve sigorta primlerini devlet olarak üstlendik. Böylece işsizliğin ortadan kaldırılması ve tecrübesizlik noktasındaki sorunları minimuma indirdik. Yeni iş kuracaklara karşılıksız 50 bin lira hibe vererek iş hayatına 1-0 önde başlamalarını sağladık. İşini büyütmek isteyenlere faizsiz krediler tahsis ettik. AK Parti hükümetlerinin önceliği sokaktaki esnaflarımızın refahı ve işsizlikle mücadele olmuştur."

Yazarlar