Ankara Ak Parti Rize Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı

Ak Parti Rize Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı

07.08.2017 - 20:04 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3) AK Parti teşkilatlarında görev alacak kişilerin, şu bakanın, bu milletvekilinin, filanca grubun, falanca yapının adamı değil, davanın ve milletin adamı olması şarttır. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum; davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizin tamamını kucaklayamayan hiç kimse AK Parti'de yöneticilik yapamaz" "15 yıl öncesinin, 20 yıl öncesinin, 25 yıl öncesinin siyaset baronlarının tarzıyla AK Parti'de etkinlik kurmaya kalkan herkes, karşısında bu kardeşinizi bulur. Bunu böyle bilin. Esasen bu şekilde AK Parti'ye yapılan kötülük, tüm Türkiye'ye yapılmış bir kötülüktür. Ülkemizin bize ve bizim 15 yıldır yaptığımız hizmetleri 2023 hedeflerimizle taçlandırmamıza ihtiyacı var. Millet bizden bunu bekliyor"

Ak Parti Rize Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı

RİZE (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti teşkilatlarında görev alacak kişilerin, şu bakanın, bu milletvekilinin, filanca grubun, falanca yapının adamı değil, davanın ve milletin adamı olması şarttır. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum; davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizin tamamını kucaklayamayan hiç kimse AK Parti'de yöneticilik yapamaz." dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Rize İl Başkanlığı 92. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılarak partililere hitap etti.

AK Parti üyelerini gönül erleri ve akıncılar olarak gördüğünü belirten Erdoğan, gerek bakanların gerek belediye başkanlarının gerekse tüm teşkilat kademelerinin tevazu sahibi olmasını istedi.

Erdoğan, yöneticilerin, halka tevazuyla yaklaşması ve ihtiyaç sahiplerine vakit kaybetmeden ulaşılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Unutmayın, Türkiye'nin adeta yeni bir Kurtuluş Savaşı verdiği dönemdeyiz. Hiçbir atalete, hiçbir gaflete, hiçbir ihanete tahammül edemeyiz. İhanet edenleri görüyoruz. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanları gördük değil mi? Nerede şimdi? Pensilvanya'da. Gerisinden gelenler nerede? Onlar da kaçıp gidiyorlar. Bir kısmı cezaevlerinde bir kısmı yurt dışına kaçmış vaziyette. Bunlarla bir mücadele veriyoruz. Bunlar FETÖ terör örgütü. Bir diğeri de PKK terör örgütü, onlarla da mücadele veriyoruz, bir diğeri de DEAŞ, bunlarla da mücadele veriyoruz. İşimiz öyle kolay değil. Öyleyse biz, bu güzel milletimizi yanımıza alacağız, biz gücümüzü önce Hak'tan sonra halktan alacağız."

Haberin Devamı

Türkiye'ye yönelik saldırılar karşısında öncelikle AK Partililerin sapasağlam durması gerektiğine işaret eden Erdoğan, hizmet edecek motivasyonu, gücü heyecanı kalmamış bencillik batağında çırpınan "defolu" kişilerle böyle bir mücadelenin yürütülemeyeceğine dikkati çekti.

Erdoğan, kim olursa olsun çalışkan ve gayretli herkese kapılarının açık olduğunu belirterek, "Bu kapı, kusura bakmayın şu an görev mahallinde olanlara ait bir kapı değildir. Bu kapı gönül kapısıdır. Gönül kapısı, gönül koymaya gelmez. Burada çok hassas ve dikkatli olacağız." diye konuştu.

- "Davası olmayan AK Parti'de yöneticilik yapamaz"

Bu konuyla ilgili teşkilatlarda başlatılacak değişimin sıkı tutulmasını isteyen Erdoğan, "AK Parti teşkilatlarında görev alacak kişilerin, şu bakanın, bu milletvekilinin, filanca grubun, falanca yapının adamı değil, davanın ve milletin adamı olması şarttır. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum; davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizin tamamını kucaklayamayan hiç kimse AK Parti'de yöneticilik yapamaz." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Erdoğan, tüm partililere, dava ve milletin adamı olan herkesin il ve ilçe kadrolarında görev alması için gayret göstermeleri gerektiğini belirterek, "15 yıl öncesinin, 20 yıl öncesinin, 25 yıl öncesinin siyaset baronlarının tarzıyla AK Parti'de etkinlik kurmaya kalkan herkes, karşısında bu kardeşinizi bulur. Bunu böyle bilin. Esasen bu şekilde AK Parti'ye yapılan kötülük, tüm Türkiye'ye yapılmış bir kötülüktür. Ülkemizin bize ve bizim 15 yıldır yaptığımız hizmetleri 2023 hedeflerimizle taçlandırmamıza ihtiyacı var. Millet bizden bunu bekliyor." dedi.

AK Parti'nin kuruluşunda emeği geçen herkese vefa borçlarının olduğuna işaret eden Erdoğan, bu kesimle şu anki kadroların irtibatı ve ilişkisinin çok kavi bir şekilde devam etmesi gerektiğini anlattı.

Erdoğan, ihanet etmedikten sonra hiçbir partilinin kapıda bırakılamayacağına değinerek, partililerden kongre süreçlerindeki adımlarını bu gerçekler ışığında atmasını istedi.

Haberin Devamı

- "Kim kime bir kötülük ederse karşılığını aynıyla bulur"

Terör örgütlerine karşı yürüttükleri mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Türkiye isimleri farklı da olsa amaçları aynı olan pek çok terör örgütüne karşı verdiği mücadeleyi çok rahatlıkla kazanabilecek güce, imkana, kararlılığa sahiptir. Ancak hepimiz de biliyoruz ki karşımızdaki her terör örgütünün arkasında onlarca başka güç var. İsimlerini açıklamayacağım." dedi.

Erdoğan, sahada birbirleriyle mücadele ediyor gibi görünen terör örgütlerinin Türkiye söz konusu olduğunda inanılmaz bir uyum ve iş birliğiyle hareket etmelerinin gerçek niyetin ne olduğunu açıkça gösterdiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Daha yeni G20 toplantısını geçirdik, Hamburg'da ve orada bir pankart var. Pankartta bir tane otomobil, benim resmimi koymuşlar, hemen altına Putin'in resmini altına da Suudi Arabistan Kralı Selman'ın resmini koymuşlar ve ne yazıyor, 'Bu diktatörleri öldüren bu arabayı alır.' Bu başbakanlık önünde oluyor. Bunu oraya koyuyor ve etrafında Alman polisi var. Alman polisi de bunu izliyor, seyrediyor. Türkiye'de buna benzer bir şey bunların yaptığı gibi oldu mu? Olmadı. Ama geçen gün İstanbul Başkonsolosluğunda Sisi bir 'Hummer' koydu ve bir pankart oraya koydu. Ama içindeki ifadeler bizim edebimizin dışında olduğu için söylemiyeceğim. Bu konuda Arapların atasözü aklıma geldi, (Kim kime bir kötülük ederse karşılığını aynıyla bulur.)"

Haberin Devamı

Bunca yıldır 3 milyon Türk'ün Almanya'da yaşadığını ve hiçbirinin kötülük yapmadığına dikkati çeken Erdoğan, Almanya'nın sadece teröristlere yataklık yaptığını söyledi.

Erdoğan, Almanya'ya 4 bin 500 kişilik terörist dosyası verdikilerini anımsatarak, bu belgelerin hiçbirine cevap almadıklarını bildirdi.

Türkiye'nin elinde Almanya'yı ilgilendiren bir terörist olduğunda da hemen iadesini talep ettiklerini aktaran Erdoğan, "Sendekileri bize göndermiyorsun, tam tescilli teröristler. Bizden hemen bunları istiyorlar. Sende yargı var da Türkiye'de yargı yok mu? Türkiye'de de yargı var. Kusura bakma, yargı kararı verir ona göre de biz hareket ederiz. Bizim anlayışımızda bu. Öğrenecekler bazı şeyleri. Bize yönelik bu saldırıların hepsi de örtülü olduğu kimse kendi kimliği ve bayrağıyla cephede yer almadığı için gerçekten çok ilginç bir mücadele yürütüyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, sadece bileğimiz ve yüreğimizle değil aynı zamada siyasi ve ekonomik zekamızla da sürdürmek zorunda oldukları bir mücadelenin içinde geçtiklerini belirtti. Erdoğan, bu mücadelede de iyi olduklarını ve ileride daha da iyi olacaklarını ifade etti.

- "Türkiye kendi insansız hava aracını yapar hale geldi"

Erdoğan, sahada yürek ve bilekle, masada da siyasi ve ekonomik güçle hem Türkiye üzerine yönelen saldırıları bertaraf etmeye hem de kendi oyun planlarını hayata geçirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin her geçen gün çok daha iyi gelişme kaydettiğini vurgulayan Erdoğan, şu görüşlere yer verdi:

"Karşımızdaki güçlerin imkanlarının büyüklüğünü düşündüğümüzde şu ana kadar hiç de fena gitmediğimizi söyleyebiliriz. Eğitimde, sağlıkta, savunma sanayinde, alt yapı üst yapı da...Düşünün havalimanlarımızın durumlarını, nerelerden nerelere geldik. Daha da iyi olacağız. Bunlarla biz yetinemeyiz. Bir zamanlar hava aracı almak için kuyruğa giriyorduk. 'Bugün git yarın gel' bu söyleniyordu. Ama şimdi artık Türkiye kendi insansız hava aracını yapar hale geldi. Silahlısını da silahsızını da yapıyor. İman öyle bir şeydir ki evelallah hangi hedefe kilitlendiyseniz size Rabbim o hedefe ulaşmayı nasip eder."

Erdoğan, Türkiye'nin, siyasi ve ekonomik kıskaca alındığı için her adımı öngörebilen dolayısıyla her konuda yönlendirilebilen bir ülkeden kendi oyun planı olduğu için öngörülemez ve artık yönlendirilemez bir ülke haline geldiklerini bildirdi.

Erdoğan, "Şimdi artık bizim üzerimizde bu oyunları oynayamıyorlar. İşte bunun adı özgürlüktür, bunun adı bağımsızlıktır, bunun adı istiklaldir biz bunu yakaladık. Özgürlük mücadelemizi elimizden alamayacaklar, bağımsızlık mücadelemizi elimizden alamayacaklar. İstiklal ve istikbal mücadelemizi elimizden alamayacaklar. Bunu basamak basamak inşallah hedefe taşıyacağız." dedi.

(Sürecek)