Van Ak Parti Van İl Başkanı Soğanda Görevinden İstifa Etti

Ak Parti Van İl Başkanı Soğanda Görevinden İstifa Etti

20.11.2017 - 18:50 | Son Güncellenme:

.

Ak Parti Van İl Başkanı Soğanda Görevinden İstifa Etti

VAN (AA) - AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, partideki görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Soğanda, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana çeşitli görevlerde yer aldığını söyledi.

Partide son 3,5 yıldır il başkanlığı görevinde bulunduğunu hatırlatan Soğanda, şunları kaydetti:

"Partimdeki bütün görevlerim sırasında partimin ilkeleri çerçevesinde dava bilinciyle hareket ettim. Bütün çalışmalarımı, Allah rızasını gözeterek, vanımızın, ülkemizin, partimin ve bütün mazlum halkların selameti için dava arkadaşlarımla sürdürdük. Bundan sonra da görevim ne olursa olsun, bu bilinçle çalışmalarımı sürdüreceğim. Bütün görevlerin bir sonu vardır. 2019 yılının ilimiz, partimiz ve ülkemiz için önemli olduğunun bilincindeyim. Bu bilinçle hareket etmek durumundayız. Genel merkezimizle yaptığımız istişare neticesinde önümüzdeki kongrede il başkanı adayı olmamam gerektiği kanaati hasıl olmuştur. Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın ve genel merkezimizin tavsiyeleri üzerine bugünden itibaren AK Parti Van İl Başkanlığı görevinden istifa ediyorum."

Haberin Devamı

Soğanda, bu süreçte her zaman yanlarında olan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Binali Yıldırım'a ve genel merkez yöneticileri, bölge ve il koordinatörleri ve Van milletvekillerine teşekkürlerini sundu.

Kendisinden sonra görev yapacak il başkanı, ilçe başkanları ve bütün parti yöneticilerinin yanında olacağını da dile getiren Soğanda, "Partimin, ilimin, ülkemin geleceği için katkı sunacağımı belirtmek isterim. Bütün Van kamuoyuna ve AK Parti camiasına saygıyla arz ederim." dedi.