Gündem Akar’dan Telafer’de kararlılık mesajları

Akar’dan Telafer’de kararlılık mesajları

12.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Şii milis gücü Haşdi Şabi’nin Telafer’e 15 kilometre yaklaştığına ilişkin bilgilerin Ankara’ya ulaşmasından sonra kuvvet komutanlarıyla Şırnak’taki birliklere iki gün süren denetleme ziyaretinde bulundu.

Akar’dan Telafer’de  kararlılık mesajları

Geceyi Silopi’deki tümende geçiren Akar, dün tümenin harekat merkezinde sahada bulunan komutanlarla Telafer konusu dahil son gelişmeleri telekonferans aracılığıyla değerlendirip gerekli emirleri verdi.
Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile önceki gün Silopi’ye gitti. Geceyi Silopi’de geçiren Akar, dün de Cizre’de denetlemelerini sürdürdü.
Karanfil bıraktılar
Akar’ın Şırnak’taki birlikleri denetlemesi, Musul operasyonu çerçevesinde Irak’ta istenmeyen gelişmeler karşısında Türkiye’nin müdahale konusundaki kararlılığının yansıtılması olarak yorumlandı. Genelkurmay’dan yapılan açıklamaya göre; Akar, Cizre’de görev yapan personelle bir araya geldi. Orgeneral Akar, büyük özveri ve cesaret örneği göstererek, terörle mücadele harekatı, hudut güvenliği ve kaçakçılıkla mücadele görevlerini başarıyla yerine getiren personeli kutladı.
Akar, 26 Ağustos’ta PKK’nın hain saldırısı sonucu 11 polisin şehit olduğu Cizre Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Amirliğini de ziyaret etti. Akar, komutanlarla şehit polislerin anısına saldırının düzenlendiği yere karanfil bıraktı. l ANKARA Milliyet

Komutanlarla Şırnak ve Silopi’deki askeri birlikleri denetleyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, askerlerle zaman zaman sohbet etti.