Gündem Akbank Caz 25. yaşını kutlayacak

Akbank Caz 25. yaşını kutlayacak

11.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 25. yaşını kutlayacak Akbank Caz Festivali’nin programı açıklandı. Festivalde usta isimlerin çokluğu dikkat çekiyor

Akbank Caz 25. yaşını kutlayacak

Bu sene 21 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında 25. yaşını kutlayacak Akbank Caz Festivali’nin programı açıklandı. Saksafon virtüözü David Sanborn, davul efsanesi Manu Katche ve 20 yıl sonra ilk kez aynı sahneyi paylaşacak gitarist John Scofield ile nefesli çalgılar ustası Joe Lovano, programın bir anlamda ana sanatçıları. Bir başka usta, Grammy ödüllü saksafon ve klarnet müzisyeni David Murray, 2 yıl önce kaybettiğimiz Mehmet Uluğ anısına bestelediği üç bölümlük ‘Mehmet Uluğ Suite’ ile festivalde yer alacak. Bas gitarist Tom Jenkinson’ın elektronik soslu projesi Squarepusher, R&B’nin keşfedilmesi gereken seslerinden Lizz Wright ve Norveçli synthpop müzisyeni Susanne Sundför de Akbank Caz vasıtasıyla Türkiyeli seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Festivalin daha alternatif pop/rock ayağında ise İskoçyalı indie grubu Belle&Sebastian, DJ Andy Butler’ın dans ve nu-disco projesi Hercules and Love Affair yer alıyor.


Akbank Caz bu sene yan etkinlikler alanında da oldukça zengin. ‘Radyoda Caz’, ‘Avrupa Cazının Kökenleri’ ve ‘Anayoldan Çıkanlar’ gibi temalara sahip paneller, Cazlı Brunch ve Çay Saatinde Caz gibi etkinliklerin yanı sıra Liselerde Caz Atölyeleri ve festivali İstanbul sınırları dışına taşıyan Kampüste Caz, festivalin bu yılki konser dışı etkinlikleri. Festival boyunca aralarında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon Bomonti, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin de bulunduğu 16 ayrı mekanda 55 konser, 4 panel, 13 atölye gerçekleştirilecek.