Mersin AKDENİZ’DE KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

AKDENİZ’DE KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

30.09.2014 - 15:32 | Son Güncellenme:

.

AKDENİZ’DE KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, bayram hazırlıklarını tamamlayarak, 6 noktada kurban satış yeri, 28 noktada da kesim yeri hazırladı.
Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban satış ve kesim yerlerini düzenledi. İlçe genelinde farklı bölgelerde toplam 6 adet kurban satış yerinde düzenleme yapılırken, 28 adet kurban kesim merkezi de bayram öncesinde hazır hale getirildi. Farklı mahallelerde bulunan ve ilçenin her bölgesinde dini vecibelerini yerine getirmek isteyen yurttaşlara hizmet verecek olan kesim yerlerinin zemin betonları döküldü. Bu alanlara demir profilden direkler üzerine çatı imalatı yapıldı. Üstleri brandayla kapatılan kesim alanlarına yeterli sayıda musluk ve su tesisatı çekildi, hijyenik bir ortam sağlanması için kanca altlarına oluk ve kanallar açıldı. Açılan bu kanallar da giderler aracılığıyla yeraltı kanalizasyon ağına bağlandı.
Öte yandan, Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de kurban satış yerlerinde satıcıları bilgilendirerek, kurban kesim yerlerinde incelemelerde bulundular. Kurban satıcılarını hayvan hırsızlarına ve sahte parayla alışveriş yapan dolandırıcılara karşı uyaran ekipler, kurban satışlarının belirlenen satış yerleri dışında yapılmasının yasak olduğunu vurgulayarak, kurallara uygun olmayan şekilde satış ve kesim yapanlar hakkında yasal işlem yapılacağını da kaydettiler.
Kurban kesim ve satış alanlarıyla ilgili ortak bir açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, Kurban Bayramı’nda dini vecibelerini yerine getirmek isteyen yurttaşların gereksinimlerine hızlı ve sağlıklı bir biçimde ulaşmaları için tüm tedbirleri aldıklarını dile getirdiler. İlçe sakinlerinin kurban görevlerini hijyenik bir ortamda gerçekleştirmelerinin öncelikli olduğunu vurgulayan Eş Başkanlar, şunları kaydettiler: “Akdeniz Belediyesi olarak bu hususta gerekli hazırlıkları tamamladık. Öncelikle kurban satış yerlerini belirledik ve kent dışından gelen hayvan sahiplerinin düzenli ve korunaklı alanlarda satış yapmalarını temin ettik. Daha sonra ilçemiz genelinde farklı mahallelerde olmak üzere 28 noktada kurban kesim yerlerini düzenledik. Bu alanların altyapı, su gibi ihtiyaçlarını tamamladık. Halkımızın bu kutsal görevi en sağlıklı, hijyenik ve temiz bir ortamda yapmasını güvence altına aldık. Halkımızdan beklentimiz ise belirlenen alanların dışında, parklarda, sokaklarda ve evlerinin bahçelerinde kesim yapmamaları yönünde olacaktır. Bu konuya geçen yıllarda olduğu gibi bu bayramda da hassasiyetle yaklaşacağız. Yasal yaptırımlarla karşılaşmamak adına kurban kesecek olan yurttaşlarımızdan kurban satıcısına kadar herkesin de aynı hassasiyeti göstermelerini temenni ediyoruz. Halkımız, bayram öncesinde ve esnasında bu konudaki her türlü dilek, talep ve şikayetlerini Zabıta Müdürlüğümüzün telefonlarına iletebilirler.”

Yazarlar