Ankara Akdeniz Üniversitesi Yös Başvurularını İkiye Katladı

Akdeniz Üniversitesi Yös Başvurularını İkiye Katladı

17.05.2018 - 12:32 | Son Güncellenme:

.

Akdeniz Üniversitesi Yös Başvurularını İkiye Katladı

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesinde öğrenim görmek isteyen uluslararası öğrenci adaylarına yönelik düzenlenen yabancı öğrenci sınavı, 10 farklı ülke ve 21 merkezde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, sınav Antalya, Ankara, İstanbul, İzmir, Van, Edirne ve Trabzon, Almanya'nın Köln, Münih ve Berlin kentleri, Danimarka'nın Kopenhag, Hollanda'nın Amsterdam, KKTC'nin Lefkoşa, Azerbaycan'ın Bakü, Kazakistan'ın Almatı, Kırgızistan'ın Bişkek, Rusya'nın Moskova ve Suudi Arabistan'nın Riyad, Cidde, Medine ve Taif kentlerinde olmak üzere yaklaşık 4 bin 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, uluslararası öğrencilerin Akdeniz Üniversitesine olan ilgisinin her geçen gün arttığını belirtti.

Toplam 10 farklı ülke, 21 merkezde öğrencilerin geleceği için önemli ve büyük bir sınavı başarılı bir şekilde tamamladıklarını kaydeden Ünal, "Bu yılki başvurularımız geçen seneki başvurularımızın neredeyse iki katına ulaşarak 4 bin 500 öğrenciyi buldu. Söz konusu artışta üniversitemizin son zamanlarda elde ettiği akademik başarılar ile tanınırlığını artırmasının yanı sıra YÖS'ün yurt içi ve yurt dışında tanıtımı için gerek yüz yüze tanıtımlar gerekse hazırlanan Türkçe, İngilizce, Rusça reklam filmleri ve afişlerle yürütülen tanıtım kampanyasının da etkisi büyük." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bu yıl ilk kez ülke içinde Edirne ve Trabzon, Avrupa'da Hollanda ve Danimarka, Orta Asya'da ise Kırgızistan ve Rusya'da YÖS sınavı düzenlediklerine dikkati çeken Ünal, hedeflerinin önümüzdeki yıllarda daha farklı coğrafyalarda YÖS sınavı yapmak olduğunu vurguladı.

Ünal, sınav sonuçlarının 28 Mayıs 2018'de "akus.akdeniz.edu.tr" adresinden ilan edileceğini bildirdi.