Konya "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" Projesi

"Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" Projesi

05.12.2017 - 16:33 | Son Güncellenme:

.

Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor Projesi

KONYA (AA) - Akşehir'de bu yıl 4.'sü düzenlenen "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" projesi, törenle başladı.

Haberin Devamı

Akşehir Kaymakamlığı, belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Eğitimevi işbirliğiyle başlatılan projede öğrencilerde okuma-yazma sempatisi oluşturmak hedefleniyor.

Akşehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, projeyi 4 yıldır devam ettirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Projeyle gençlerde okuma alışkanlığı oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Başkan Akkaya, şunları kaydetti:

"Ülkemizde örnek bir proje olan yaşam boyu okuma alışkanlığını kazandırmanın yanı sıra şehrimiz genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine düzenli okuma alışkanlığını aşılamayı amaçlıyoruz. Bu projemizin ilk yılı olan 2014-2015 eğitim öğretim yılında 200 bin kitap okunması sağlandı. 2015-2016 eğitim öğretim yılında 250 bin, geçtiğimiz yılda ise 270 bin 125 kitap okuması sağlandı. Bu 3 yıllık süreçte 95 yazarımızı Akşehir'e getirerek imza günleri, söyleyişiler ve konferanslar gerçekleştirdik. Ayrıca 3 yıldır açılışını yaptığımız fuara da 70 bin ziyaretçi katıldı. Bu projeye de gereken desteğin verileceğini ümit ediyorum."