Gündem AKUT, İstanbul için hazırlanıyor

AKUT, İstanbul için hazırlanıyor

16.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

AKUT, İstanbul için hazırlanıyor

Arama Kurtarma Derneği (AKUT), İstanbul’da beklenen olası depremin ardından bir kurtarma karmaşası yaşanmaması için “harekât planı” hazırlıyor. İstanbul’daki AKUT Genel Merkezi’nin önderliğinde başlatılan proje ve planlama çalışmasına, ülke çapındaki 30 bölgeden AKUT ekipleri katılıyor. Plana göre, ekipler İstanbul’da bir araya gelerek koordineli şekilde çalışma yürütecek.

Haberin Devamı

‘Önemli çalışma’

Modern araç ve gerekçelerin bulunduğu lojistik merkezler belirlenecek. Deprem Harekât Planı; İstanbul dışında Tekirdağ, Kocaeli ve İzmir’i de kapsayacak. Beden eğitimi öğretmeni ve AKUT Ankara Temsicisi Mehmet Murat Boz, yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Bu çok önemli bir çalışma ve planlama. Deprem sonrası 30 bölgeden İstanbul’a gelecek AKUT ekiplerinin koordineli bir şekilde çalışması için her türlü ayrıntı gözden geçiriliyor. Deprem tecrübesi olan elemanlarımızın önderliğinde planlamalar yapılıyor. Deprem sonrası yaşanan kargaşadan etkilenmeyecek, teçhizatı tamam, haberleşmesi tamam operasyon ekiplerini koordineli bir şekilde çalışacak biçimde hazırlıyoruz.

AKUT, İstanbul için hazırlanıyor

Boz, AKUT’un bütün temsilciliklerinde bulunan uzmanların, vatandaşlara felaketlere karşı hazırlıklı olmaları için eğitim çalışması yaptıklarını, okullara, şirketlere ve organize gruplara “Afet Bilinçlendirme Seminerleri” verdiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Ankara’da 84 gönüllü bulunduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını belirten Boz, sadece hayırsever bağışlarıyla yaşayan AKUT için, “AKUT yaz 2930’a gönder” kampanyasıyla destek sağlandığını kaydetti.

Soğan filesiyle kedi kurtarma

AKUT’un Ankara Necatibey caddesinde gerçekleştirdiği kedi kurtarma operasyonu, duygusal anlar yaşattı. Telefonda ağlayan bir kadının apartmanın yağmur ve su oluk borusuna düşen yavru kedi için yardım istemesi üzerine AKUT harekete geçti.

Soğan filesi ve kamerayla operasyona başlayan AKUT, kısa sürede yavru kediyi sıkıştığı yerden kurtardı. Kurtarma operasyonunun ardından etrafta bekleyen anne kedi ile yavrusu birlikte uzaklaştı.