Gündem Akvaryum adam yeni rekora hazırlanıyor

Akvaryum adam yeni rekora hazırlanıyor

15.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Balıkadam Cem Karabay, Norveçli Nils-Roar Selnes’in 15 saat 10 dakika sualtında kalarak kırdığı “en uzun süre soğuk denizde yaşama” rekorunu 24 saate çıkarmayı deneyecek.

Akvaryum adam yeni rekora hazırlanıyor

Suyun altında günlük ihtiyaçlarını karşılayarak uzun süre yaşayabilen Cem Karabay, beşinci dünya rekoru için 23 Nisan’da Gökçeada’da dalacak. Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Başkanı Cem Karabay, 2018 yılında Türkiye’nin tanıtımı için seçilen ‘Troya’ konusunu işlemek için gerçekleştireceği rekor denemesinde Çanakkale ve çevresinin 5 bin yıllık tarihini dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Karabay bu kez “dünyada en uzun süre soğuk denizde yaşayan adamı” unvanını ele geçirmeye çalışacak. Norveçli Nils-Roar Selnes’in 15 saat 10 dakika ile kırdığı rekoru 24 saate çıkarmayı hedefleyen Karabay, sağlığı el verirse 30 saate kadar su altında kalacak. Antik çağın en büyük düşünürü Homeros’un yazdığı İlyada Destanı’nın yaşandığı Gökçeada’da su altına ineceğini belirten Karabay’ın yanında Truva savaşını hatırlatan bir Truva atı heykeli olacak.

Haberin Devamı

Karabay, dekor denemesini Gökçeada’da Türk Deniz Araştırmaları Vakfı’nın Sualtı Deniz Parkı’nda gerçekleştireceğini belirterek, “Guinness Rekorlar Kitabı heyeti bir hakem görevlendirdi. Suyun 15 dereceden daha soğuk olması gerekiyor. Yeme, içme, uyuma, spor yapma gibi tüm ihtiyaçlarımı su altında gidereceğim” dedi.

Suda bir gün kalacak

Cem Karabay’ın İstanbul’da yaptığı son antrenmanlarına, arkadaşımız Gökhan Karakaş eşlik etti. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu eğitmeni Karabay, Guinness Dünya Rekorları tarafından tescillenen rekorlarına Gökçeada’da yenisini eklemek için 23 Nisan’da gireceği denizden 24 Nisan’da çıkacak.