Muğla AKYAKA’NIN ALTERNATİF AZMAĞI

AKYAKA’NIN ALTERNATİF AZMAĞI

05.09.2015 - 12:57 | Son Güncellenme:

.

AKYAKA’NIN ALTERNATİF AZMAĞI

Muğla’nın dünyaca ünlü Gökova Körfezi içinde yer alan Akyaka ve Akçapınar mahalleleri alternatif turizm alanında önemli gelişme gösterdi. Akyaka kadın azmağında günde binlerce vatandaşın tercih ettiği tekne turunun yanında Akçapınar sahilinde dünyanın en önemli Kiteboard (Su sörfü) alanı bulunurken, Akçapınar Azmağı da kano severleri ağırlıyor.
Akçapınar mahallesinde yeni kurulan S.S. Akçapınar Azmak ve Deniz Taşıyıcıları Safari Sportif Faaliyetleri Turizmi Geliştirme Kooperatifi 6 kilometre gidiş, 6 kilometre geliş olmak üzere 12 kilometrelik azmak içinde sazlıklar ve yeşilin her tonunun yer aldığı büyüleyici bir atmosferde kano sporu yaptırıyor.
6 kilometrelik Akçapınar azmağında Kanunu Sultan Sileyman’ın Rodos seferi sırasında askerlerin geçişi için yaptırdığı iki köprü buluyor. Kano ile tura çıkan vatandaşlar, halk arasında Gelin Duası Köprü ve Gelin Yıkığı köprüsü olarak adlandırılan köprülerin altında geçerek doğal akvaryumu ve çeşitli su altı bitkilerini görme şansı yakalıyor. Tur esnasında azmak içinde yer alan ördek, balık, yengeç ve kaz’ları elle besleme imkanı bulunuyor.

Yazarlar