Gündem Aladağ davasında ailelerin feryadı

Aladağ davasında ailelerin feryadı

25.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Aladağ davasında ailelerin feryadı

Adana Aladağ’da 29 Kasım 2016’da 10’u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda öğrencinin yaralandığı yangınla ilgili yurt müdürü ve dönemin itfaiye çalışanlarının da aralarında bulunduğu, ikisi tutuklu, 18 sanığın yargılandığı davanın altıncı duruşması yapıldı.

Haberin Devamı

Çocuklarını yangında kaybeden aileler, duruşma öncesi yaptıkları açıklamada adalet istediklerini söylediler. Duruşmada ise aileler, şikayetçi olduklarını yineleyerek serbest bırakılan sanıkların tekrar tutuklanmasını talep etti. Aileler adına savunma yapan Adana Barosu Başkanı Avukat Veli Küçük, bu olayın basit bir yangın olarak değerlendirilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

İnsanların adalet beklediğini belirten Küçük, “Bu suçun toplumda meydana getirdiği infiale bakılınca ‘kasten öldürme’ suçuna sebebiyet verdiği için serbest bırakılan sanıkların tutuklanmasını talep ediyoruz” diye konuştu. Tutuklu 2 sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tutuksuz itfaiyeciler hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirirken, bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. l DHA

Yazarlar