Gündem Alaşehir’de hizmet seferberliği başladı

Alaşehir’de hizmet seferberliği başladı

19.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Alaşehir’in yeni Belediye Başkanı seçilen Ali Uçak, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile el ele vererek hizmet seferberliğine başladık” dedi

Alaşehir’de hizmet seferberliği başladı

Alaşehir’de hizmet seferberliği başladı
Manisa’nın Alaşehir Belediyesi eski Başkanının milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından Meclisteki tüm siyasi partilerin oylarını alarak, Alaşehir Belediye Meclisi tarafından seçilen yeni başkan Ali Uçak düzenlenen törenle görevine başladı. Başkan Ali Uçak, “Siz yanımızda oldukça Alaşehir’in tüm sorunlarını çözeceğiz. Bugünden itibaren sizlerin de desteğiyle çok çalışacağız, uyumayacağız, dinlenmeyeceğiz. Desteklerinizle dağları, ova yapacağız. Alaşehir için hizmet seferberliği başlatıp, tüm sorunları çözeceğiz” dedi. Görev değişim törenine katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “Biz Alaşehir’de de Manisa’da da yan yana omuz omuza çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugüne kadar Alaşehirimize neler kazandırdıysak, ve hala kazandırmaya devam ediyorsak; Alaşehir’in sorunları bizim sorunumuz, mutluluğu bizim mutluğumuz. Vatandaşımıza hizmet aşkıyla çabalıyoruz. Vatandaşa hizmet en büyük, mutluluk. Bu anlamda devlette devamlılık esastır anlayışıyla sizlere ulaştıracağımızdan şüpheniz olmasın” diye konuştu. Ali Uçak yeni süreçte ilçede gerçekleştirilecek yatırımları Milliyet’e değerlerdirdi.

Haberin Devamı

Alaşehir’de hizmet seferberliği başladı

Asfalt sezonu açıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile el ele veren Alaşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler ilçe merkezinin ve mahallelerin alt yapısının yanı sıra üst yapısını da yenileyerek hizmet seferberliğine başladı. İlçe genelinde hem kilitli parke taşı döşeme ve refuj düzenleme işlemi, hem de stabilize yol yapım çalışmalarını sürdüren ekipler, şehrin farklı noktalarında asfalt tamirat çalışması, otopark alanı çizgi çalışmaları, yol genişletme, yol dolgu çalışmalarının yanı sıra reglaj ve sathi kaplama çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

Su sorunu çözüldü

2018 yılı asfalt sezonunun ilk çalışmasını inceleyerek, bilgiler alan Başkan Ali Uçak, “Her ile ve ilçeye Cengiz Ergün gibi bir Başkan, çalışma kadrosu gibi bir yönetim lazım. Birlikte el ele yürüttüğümüz çalışmalarımızda sen, ben yok; Manisamız var, Alaşehirimiz var” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Alaşehir’de hizmet seferberliği başladı

Alaşehir Belediyesi ve MASKİ iş birliğinde başlatılan sondaj çalışmaları sonucunda Alaşehir’in içme suyu problemi ay sonuna kadar çözüme kavuşuyor. İlçe merkezi için Yeni Mahalle bölgesinde 5 adet ve Avşar Barajı bölgesinde de 5 adet olmak üzere, toplamda 10 adet sondaj çalışmaları tamamlanmak üzere. Çalışmaların neticelenmesiyle birlikte 10 pompadan Alaşehir’e saatte 500-600 ton su desteği sağlaması planlanıyor. İçme suyu sıkıntısı çeken köyden mahalleye dönüşen 12 yerleşim merkezinde de 12 adet sondaj çalışmalarında da sona gelindi. Çalışmaları MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay ile birlikte yakından takip eden Başkan Uçak, şunları söyledi: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürümüz Sayın Yaşar Coşkun ve ekibinin verdiği destekle bu ay sonu itibariyle de 10 sondajımız daha aktif hale gelecek ve çıkan temiz suların şebekeye dahil edilmesiyle, ilçe merkezinin içme suyu sorunu kökten halledilmiş olacak. Şuan itibari ile çalışmaların bitirildiği ve numunelerin temiz çıktığı bazı kuyulardan desteklemelere başladık. Alaşehirimizde bir daha su kesilmeyecek.“ MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay ise, “Su sıkıntısı yaşamadığımız bir yaz geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Alaşehir’de hizmet seferberliği başladı

Gönüllere taht kurdu

Alaşehir Belediyesi, bu yılın Ramazan ayı bereketini 87 mahalleyle paylaştı. Geleneksel sokak iftar sofraları bu yıl ilk kez köyden mahalleye dönüşen yaşam merkezlerinde kuruldu. Alaşehir Belediyesi’nin çiçeği burnundaki Başkanı Ali Uçak, Ramazan ayı boyunca organize edilen iftar programlarında ve şenliklerinde Alaşehirlilerle kucaklaştı. İftar sofrasının kurulduğu mahallelerde vatandaşlarla orucunu açan Başkan Uçak, şenliklerin yapıldığı yerlerde de mahallelinin Ramazan coşkusuna ortak oldu. Alaşehirlilerin büyük sevgi gösterilerine mahsar olan Uçak, iftar programlarında yemek dağıttı ve çocuklara oyuncaklar hediye ederek gönüllere taht kurdu. Başkan Uçak, şehit ailelerini de unutmayarak, şehitlerin emaneti olan ailelerle sahur yaptı, gönüllerini aldı. 1000 aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesine özel sahur programına da yer verildi.

Alaşehir’de hizmet seferberliği başladı

11 aylık maaşını bağışladı

Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, görev yapacağı 11 ay boyunca maaş almayacağını ve maaşını destek amacıyla Mehmetçik Vakfı ile Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (LÖSEV) bağışlayacağını açıklayarak tüm Türkiye’ye örnek olacak bir davranış sergilemişti. Bu örnek davranışın ardından Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi Emekli Kur. Albay Ahmet Tuncer, Subay Kemal Özer, İzmir LÖSEV Halkla İlişkiler Koordinatörü Gamze Belçin ile Edirne ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Burak Korkmaz Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak’ı makamında ziyaret ederek teşekkürlerini sundu. Ziyaretlerinden dolayı Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür eden Başkan Uçak, “Burada önemli olan maddi desteğin miktarı değil. Yegane amacımız, sınırlarımız içerisinde ve ötesinde ay yıldızlı bayrağımızı kıymetlendirmek adına canlarını ortaya koyan askerlerimize ve şehit yakınlarımıza destek olmak, lösemili çocuklarımıza bir nebze olsun umut ışığı olmak. LÖSEV’in ve Mehmetçik Vakfı’nın yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ediyor ve takdir ediyorum. Alaşehir Belediyesi olarak Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV’in bugün olduğu gibi her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı