Teknoloji Alcatel A3 XL inceleme

Alcatel A3 XL inceleme

04.12.2017 - 23:36 | Son Güncellenme:

Alcatel’in 6 inç boyutunun yanında mütevazi özellikleriyle ön plana çıkan A3 XL modelini inceledik. Giriş seviyesinde yer alan Alcatel A3 XL, uygun fiyata büyük ekranlı telefon kullanmak isteyen kullanıcılar için güzel bir seçenek olabilir. Peki Alcatel A3 XL başka ne gibi özelliklere sahip? Cevabını detaylı incelememizde bulabilirsiniz.

Alcatel A3 XL inceleme

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Alcatel, 6 inç büyüklüğünde ekran ve birçok özellik sunan yeni A3 XL ile mobil pazarda yoluna devam ediyor. Büyük ekranları telefonları seviyor ama çok para ödemek istemiyorsanız, A3 XL sizin için uygun bir akıllı telefon olabilir.

Alcatel A3 XL, ince yapı ve dokulu arka panel ile güzelce tasarlanmış. Düşük fiyatına rağmen telefonun kilidini saniyede açan bir parmak izi okuyucusu da var. Boyut bakımından, iPhone 7 Plus'dan çok büyük değil, ancak yarım inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Bu 6 inç dokunmatik ekran, 245 ppi (inç başına piksel) ve 1280 x720 çözünürlük sunuyor.

O halde daha fazla vakit kaybetmeden detaylı incelememize geçelim.

Alcatel A3 XL inceleme

Ucuz bir telefona benzemiyor

Tasarım konusunda bu fiyata çok fazla şey beklemiyoruz, ancak A3 XL beklenenin üstünde şeyler sunuyor. Yuvarlatılmış köşeleri olan ön ekran diğer telefonlara benzer ve dokuluarka yüzü iş görür gibi görünüyor. Yani uzaktan bakınca ucuz bir telefona gibi durmuyor.

Haberin Devamı

6 inç ekran parlak ve renkler etkileyici bir şekilde canlı. HD çözünürlük birçok rakibine göre düşük kalsa da büyük boyutu onu geçiriyor. İnç başına sadece 245 piksel sunuyor. Ekranda simgeler ve metinler her zamankinden daha büyük görünüyor; bu da, parmağın ekranı kesmesinden bıkmış olanlar için bir nime.

Mütevazi özellikleriyle ön plana çıkıyor dedik. Şöyle ki A3 XL, 1.1 GHz frekans hızına sahip, MediaTek MT8735B işlemcisinden gücünü alıyor. Bu işlemciye 1 GB RAM,8 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Tabii hafızamicroSD kart desteğiyle 32 GB'a kadar çıkartılabiliyor.

İşletim sistemi, Android 7 ve kullanması oldukça basit. Ancak, 1.1GHz dört çekirdekli işlemci hızınıza çoğu zaman yetişemeyebilir. Temel uygulamalar alıştığınızdan biraz daha uzun sürede açılabilir. Yanıt süresi piyasanın geri kalanına oranla biraz düşük. Mailleri uygulamalar üzerinden yüklemesi birkaç daha geç, ancak bunlar arasında dolaşmak yeterince hızlı. Aynı durumlar. sosyal medya uygulamaları için de geçerli.

Need For Speed No Limits gibi yüksek donanım gerektiren oyunları yüklemesi bir hayli uzun. Ancak birkaç kare düşüşüne rağmen yine de oyun oynanabiliyor. Angry Birds’ün de yükleme süresi uzun ama oynanabiliyor. Oyun veya telefon görüşmelerinde aldığımız ses performansı da yeterli düzeyede. Bazı zamanlar bas eksikliğinde rağmen netliği iyi.

Haberin Devamı

Bu fiyata etkileyici özellik arkadaki parmak izi okuyucu. Ancak gördüğümüz en hızlı veya en güvenilir birim değil. Sık sık parmağımı tanıması için birkaç deneme yaptığım oldu. Ancak en azından özellik var ve hızı ortalamanın üzerinde. Bu arada isterseniz onu kullanmak zorunda da değilsiniz.

3000mAh pil, saygın bir değer. Rahat bir şekilde tam günü çıkartabilirsiniz. 0’dan %100’e şarj olma süresi 1 saati geçiyor. Telefonu özellikle arabada veya bilgisayarda şarj ediyorsanız bu süre daha da uzayabiliyor

Verdiği sonuç fiyatına göre etkileyici. VR deneyimini unutun ama çoğu akıllı telefon uygulaması için hala kullanılabilir.

Alcatel A3 XL inceleme

Kamerası nasıl peki?

Telefonun arka kısmında 720p video kaydı yapabilen 8MP çözünürlüklü, ön tarafında ise 5MP çözünürlüğünde bir kameraya yer verilmiş.Ana kamera 8 megapiksel olsa da iyi aydınlatılmış ortamlarda keskin ve renkli fotoğraflar çekebiliyor. Biraz düşük ışık ve yakın çekimlerde de bazen iyi sonuçlar elde edebiliyor. Yine de bazı renk düzeltmelerine ihtiyaç duyulabilir.

Haberin Devamı

Yemek çekimlerinin parlaklaştırılması için ekstradan filtreye ihtiyaç duyulabilir. Kolaj özelliğiyse fotoğrafları birleştirmenizi sağlıyor.

Bazı vasat aydınlatmalı iç mekan çekimlerinde kamera hala kullanılabilir olsa da akşam karanlığında yapılan çekimlerde görmek için fazla bir şey yok. Çok fazla bir şey beklemeyin.

Panoramalar kabul edilebilir ancak bunları bastıtmayı istemezsiniz. Düşük çözünürlüklü ve bazı aydınlatma geçişleri sert bir hal alabilir.Manzara çekimleri HDR ile daha iyi görünüyok. HDR kullanılması, görüntü işleme sırasında birkaç saniye daha beklemek anlamına da geliyor.

Ön kamera yalnızca 5 MP ve düşük ışıkta mükemmel değil. Vasat aydınlatmayı telafi edebilen küçük bir LED flaşı var. Bu da sizi biraz daha parlak hale getirebilir. Güzellik modu, yanaklarınıza (eğer gerekiyorsa) biraz renk katabilir. Yine de, çekimlerimin birçoğu yumuşak görünüyordu ya da renk atmaları vardı. Narsistler için en iyi telefon değil bunu da belirteyim.

Haberin Devamı

HD kalitede video çekebilirsiniz. Yüksek çözünürlüklü ekranlarda bu doğal olarak biraz bulanık çıkacak. Çok düşük ışıkta renk açısından fakir olup, arka plan gürültüsü epey görülebilir. Ancak basit kullanıcıların çoğu için kamera hala ideal. Aydınlatma iyi olursa değmeyin keyfinize.

Alcatel A3 XL inceleme

Ne iyi?

A3 XL komple plastik ama ucuz hissetmiyor. Hafif dokulu arka kapak size ekstra tutuş hakimiyeti sağlıyor. A3 XL’da mesajları göremediğiniz için telefonla kavga etmeyeceksiniz. Geniş bir ekrana sahip olduğundan her şey rahatlıkla görülebiliyor.

Ekran 720 olduğundan nispeten düşük bir piksel yoğunluğuna neden oluyor. Ekranı yüzünüze kadar kaldırırsanız, simge veya metinler bulanık görünebilir, ancak bunun günlük kullanımda pek sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Ekran oldukça parlak, görüş açısı ise bazen sıkıntı çıkartabilir. Örneğin telefonu güneş ışığı altında kullanırken biraz mücadele edebilirsiniz.

A3 XL fotoğrafçılık konusunda giriş seviyesi bir telefondan beklediğinizden daha iyi. Gün boyunca iyi çekimler yapmak oldukça kolay; belki de telefonunuzu beğenmeyebilirler ama iyi ışıkla çalışırken etkileyici sonuçlar elde edebilirsiniz. Hareket bulanıklığı ve gürültüyü giderme konusunda da iyi olsaydı daha güzel fotoğraf çekilebilirmiş.

A3 XL'nin 3000mAh pili, 6 inçlik bir cihazda beklediğinizden biraz daha küçük. Benzer boyuttaki akıllı telefonlar 4000mAh'a kadar çıkıyor. Ancak bu pil sizi gün boyu sizi idare edebiliyor. A3 XL'ı full doldurmak ise epey zaman alabilir.

Parmak izi okuyucu en hızlısı olmasa da makul derecede güvenilir. Doğruluğu artırmak istiyorsanız, aynı parmağınızı iki kere kayıt edebilirsiniz.

Alcatel A3 XL inceleme

Ne iyi değil?

A3 XL, sinir bozucu derecede yavaş değil, ama çok hızlı da değil. Uygulamaların açılmasını beklemek normalden biraz uzun sürebilir. Yükleme süresi yavaş olsa da A3 XL’ın kapağının altında hala oyun oynamanız için yeterli güç var. 3B başlıklarla ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz, ancak Super Mario Run, Angry Birds veya Pokémon Go gibi oyunlar oynamak istiyorsanız bunu yaşayacağınızı bilmelisiniz.

Dikkate değer diğer donanım faktörü depolama. A3 XL'in 16GB hafızası var. Bunun 10GB’ı kullanılabiliyor. Bu büyük bir miktar değil o yüzden microSD kartı ile yükseltme yapmanız fayda sağlayacaktır.

SONUÇ

Alcatel A3 XL, büyük telefon, düşük fiyatın karşılığı. Birkaç ödün verilmiş olsa da, uygun fiyata işlevsel telefon arayanları memnun edeceğinden emin olabilirsiniz.

1000 TL’lik fiyatı göze alındığında A3 XL, giriş seviyesi telefon için tam işlevli özelliklere sahip. VR uygulamaları hariç diğer uygulamalar için kullanışlı. Ön kamera ortalama ki bu gerçekten dezavantaj. Ekrandaki parlak renklerle büyük metin ve simgeleri beğendim. Kullanımı rahat ve pazardaki en iyi ekran boyutlu telefonlardan.

ARTILARI

  • Uygun fiyat
  • Fiyatına göre makul kamera performansı
  • Orta düzeyde güvenilir parmak izi okuyucu

EKSİLERİ

  • Bazıları için çok büyük olabilir
  • Ara sıra performans hataları görülüyor
  • Gecikmeli yazılım güncelleştirmeleri