Gündem ALES sınav giriş yerleri açıklandı! ALES giriş yeri sorgulama...

ALES sınav giriş yerleri açıklandı! ALES giriş yeri sorgulama...

08.11.2017 - 11:41 | Son Güncellenme:

ALES Sonbahar Dönemi sınav tarihleri belli oldu. 19 Kasım'da yapılacak olan ALES için merakla beklenen giriş yerleri de ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinde erişime açıldı. Adaylar T.C kimlik numarası ve şifre ile ALES sınav giriş yerlerini sorgulayabilecek.

ALES sınav giriş yerleri açıklandı ALES giriş yeri sorgulama...

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) kasım ayı içerisinde gerçekleşecek. 2017-2018 ALES sonbahar dönemi sınavına girecek olan öğrenciler sınav giriş belgelerine nereden ulaşabileceklerini de araştırmaya başladılar. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

ALES SINAV GİRİŞ YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

ALES sınav giriş belgelerine tüm adaylar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir.

ÖSYM'DEN ALES UYARISI:

Saat 10:00'dan önce sınav binasına giriş yapılacak olup bu süreden sonra adaylar sınav binalarına alınmayacaklardır.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAK?

Yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı’nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile daha önce yapılan ALES sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli sayılacak.