Gündem ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

27.11.2017 - 14:42 | Son Güncellenme:

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sınavına giren adaylar tarafından sürekli araştırılan sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES 2017 sınav soru ve cevaplar kitapçığı ise yayınlandı.

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak

2017 ALES soru ve cevaplarının yayımlandığını duyan tüm adaylar, merakla sınavdaki başarılarını ölçmek için kitapçığı inceliyorlar. ALES soru ve cevapları yayınlandıktan sonra her öğrenci, başarısını kendince belirlemeye devam ediyor. Peki resmi olarak ALES 2017 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

ALES 2017 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

2017 ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM 2017 sınav takvimine göre ALES sonuçları 21 Aralık'ta erişime açılacak.

ALES SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ALES sınav sonuçları için sınava giren adaylar sabırsızlanıyor.ALES sonuçları, ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi ve aynı zamanda Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılacak. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemine veya Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yapması gerekmeketdir.

ÖSYM SONUÇ AÇIKLAMA SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

SINAV SONUÇLARI 5 YIL GEÇERLİ OLACAK

Haberin Devamı

Soruların, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacağı belirtilmişti. Sınavda, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte sorulara yer veriliyor. Sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

Yazarlar