Gündem ÖSYM, ALES sonuçları için tarih verdi! O tarihte açıklanacak...

ÖSYM, ALES sonuçları için tarih verdi! O tarihte açıklanacak...

06.12.2017 - 10:41 | Son Güncellenme:

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? 19 Kasım'da yapılan ALES sınavının sonuçları için ÖSYM tarihi belirledi. ALES sınav sonuçları ÖSYM sonuç açıklama sisteminde erişime açılacak. İşte o tarihte ALES sınav sonuçları açıklanacak...

ÖSYM, ALES sonuçları için tarih verdi O tarihte açıklanacak...

ÖSYM ALES sınav sonuçlarının bekleyen adaylar için müjdeli haberi verdi. 19 Kasım'da yapılan ALES sonuçları ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden erişime açılacak.

Haberin Devamı

ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları 21 Aralık tarihinde ÖSYM resmi internet sayfasından sorgulanabilecek. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemine veya Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yapması gerekmeketdir.

SINAV SONUÇLARI 5 YIL GEÇERLİ OLACAK

Soruların, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacağı belirtilmişti. Sınavda, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte sorulara yer veriliyor. Sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

Yazarlar